:

Házilag is javíthatók lesznek az Xbox-kontrollerek

Házilag is javíthatók lesznek az Xbox-kontrollerek

A modern játékkontrollerek igencsak drágának mondhatók, platformtól és képességtől függően 20 és 100 ezer forint is lehet egy ilyen kütyü ára — így aztán sokaknak bosszúságot okozhat, amikor elromlik. A Microsoft azonban most hatalmas lépést tesz a házi javítás terén, ugyanis az Xbox gamepadokhoz cserealkatrészeket kínál, letölthető használati utasításokkal és lépésről lépésre bemutató videókkal együtt – írja az Engadget.

A program a hagyományos Xbox vezeték nélküli vezérlőmodelleket és az Xbox Elite Series 2 vezeték nélküli vezérlőt érinti. A Microsoft áruházban a bejelentést követően alaplapokat, joystickokat, gombokat, borításokat és sok egyéb alkatrészt lehet majd beszerezni.

Brad Rossetti termékvezető szerint a program már élesben fut, szóval ha van egy elromlott Xbox-vezérlőd, ami csak úgy hever valahol a lakásban, itt az ideje, hogy megnézd, megjavítható-e házilag.

A Microsoft más kiskereskedőknek is engedélyezi a cserealkatrészek értékesítését, az Egyesült Államokban az iFixit műhelyek gondoskodnak majd erről. Nem a Microsoft az egyetlen játékipari óriás, amely nemrégiben engedélyezte a barkácsjavítást. A Sony is így tett nemrég a DualSense Edge vezérlőjével, bár a vállalat viszonylag kevés alkatrészt árul online.

The post Házilag is javíthatók lesznek az Xbox-kontrollerek first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés