:

Ennyibe kerülnek mától az eddig árstopos termékek, a cukor óriásit ugrott

Elérkezett az igazság pillanata: az árstop végével több termék ára nagyobbat ugrott.

Csökkent a liszt és a tojás ára, a csirkemell, a sertéscomb és a cukor is drágább lett – írja a Világgazdaság az eddig árstopos termékek árát szemléző cikkében.

Több ebből A rák ellenszere: magyar cég a világsiker küszöbén Ennyibe kerülnek mától az eddig árstopos termékek, a cukor óriásit ugrott

Az árfigyelő adatbázissal készített összeállításbból kiderül: nagy változás nem érte a piacot a nyolc rögzített árú termék esetében, mivel a kabinet előírta, hogy szeptember végéig ezek nem lehetnek drágábbak a beszerzési áruknál – kettőt közülük pedig kötelezően, annál is olcsóbban kell kínálni.

Az árstop kivezetésével a termékek az alábbiak szerint alakultak:

A 2,8 százalékos UHT-tej szinte mindenhol 300 forint alatt kapható, legolcsóbban az Aldi árulja 205 forintért, de a Spar (209 forint) és Penny (215 forint) sem marad le teljesen.A tojás ára csökkent, a Pennyben 45 forintért, az Auchanban 51 forintért lehet kapni. A Tescóban 64 forint darabja.A csirkemell ára kicsit emelkedett: legolcsóbban a Tesco kínálja, itt 1399 forint kilója. A Spar és Aldi árai már a 2000 forintot súrolják.A sertéscomb is drágult. A hatósági áron 1590 forintért kapható termék ugyan épp akciós a Tescóban (1290 forint), de az Auchan és Spar már drágábban adja, a Penny és Aldi árai pedig 2000 forint körül mozognak.Az étolaj olcsóbb lett, az Auchan 482 forintért kínálja. A Tesco és Spar kicsivel 500 forint felett, az Aldi 600 forint felett kínálja.A cukor kilója a Tesco kivételével már az összes multinál 261 forintról 400 forint felé növekedett.A finomliszt csökkent, a legolcsóbb, Sparos kínálat 140 forint.

A kereskedők ajánlatainak teljes listája itt található.

The post Ennyibe kerülnek mától az eddig árstopos termékek, a cukor óriásit ugrott appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés