:

Téged is vár a világ egyik legboldogabb városa

Van a Földközi-tenger partján egy város, amelyről minden látogató egy kicsit más élményt visz haza: van, aki a múzeumok végtelen kínálatában merül el, másokat az éjszakai élet sokszínűsége és a homokos tengerpart ragad magával, megint mások a gasztronómiát és piacok különleges hangulatát emelik ki beszámolóik során. Egy biztos: Tel-Aviv mindenki számára tartalmas időtöltést kínál.

Az ezerarcú város idén nyáron a hét hat napján elérhető Izrael nemzeti légitársasága, az EL AL jóvoltából, ráadásul a jegyár tartalmazza a kézipoggyászt és a fedélzeti étkezést is. Megmutatjuk, mit rejteget számodra Tel-Aviv!

Híres negyedek, vibráló terek

Tel-Aviv változatos hangulatú, együtt mégis harmonikus egységet alkotó negyedekből épül fel. Jaffa korábban önálló kikötőváros volt, mára azonban Tel-Aviv híres óvárosaként ismerjük, ahol a múzeumok, a bolhapiacok és az egyedi termékeket kínáló üzletek találkoznak. Itt látogathatjuk meg a Na Laga’at Centert is, egy vallásokon átívelő, siket és látássérült művészek által működtetett kulturális központot, amelyet autentikus színházi előadások, különleges, sötétben kóstolásra specializálódott étterem és interaktív workshopok tesznek az egész világon egyedülálló attrakcióvá. Neve Tzedek szintén közkedvelt kerület, amely habár a város egyik legrégebbi negyede, pezsgő utcái modern hangulatot árasztanak.

Séta a fehér városban

Tel-Avivban a mediterrán klímát és hangulatot az építészet teszi teljessé: olyan sok – több mint négyezer! – Bauhaus stílusú épület található itt, hogy a város felkerült az UNESCO Világörökségi Listájára, „Tel-Aviv, a Fehér város és a modern építészet” elnevezéssel. A helyiek számos tematikus sétát kínálnak az érdeklődőknek, amelynek során jóval többet kaphatunk puszta építészettörténeti betekintésnél – ízelítőt a város történetéből, múltjából és jelenéből, páratlan hangulatából. A Fehér város talán egyik legkedveltebb része a Nahalat Binyamin piac, ahol kizárólag helyiek által készített, egyedi tárgyakat lehet kapni, méghozzá közvetlenül az alkotóktól – erről bírálóbizottság is gondoskodik. A szomszédos Carmel piacon friss gyümölcsöt, zöldséget, fűszereket és még ruhákat is vásárolhatnak az érdeklődők.

Utazás kompromisszumok nélkül Az EL AL légitársaság heti 11 Budapest–Tel-Aviv járatával rugalmasságot kínál az utazóknak, akár hosszabb, akár rövidebb nyaralást terveznek. A Boeing 737 fedélzetén a 3 óra 10 perces repülés alatt a híresen barátságos személyzet gondoskodik a kényelemről, és az étkezés a turista és a business osztályon is alapszolgáltatás. A bőröndök terén sem kell kevéssel beérni: a jegyár a kisméretű táska mellett egy kézipoggyászt is tartalmaz. Habár Tel-Avivra jellemző a turisták igényeihez való alkalmazkodás, az utazás tervezésekor érdemes figyelembe venni a Shabbatot, a zsidó vallás szombatra eső pihenőnapját. Ezen a napon az EL AL járata sem közlekedik. A beutazáshoz nem kell más, csak egy legalább fél évig érvényes útlevél.

The post Téged is vár a világ egyik legboldogabb városa appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés