:

Ennyit spórolhatsz, ha itthon jársz koncertekre

Izzítottuk a pénztárcáinkat a Coldplay koncertjeire, a zenekar három este is fellép jövőre Budapesten. De bulit tartott itt a Guns n’ Roses, a Rammstein és jön a Depeche Mode is. Korábban értük külföldre kellett utazni – bár sokakért ma is kell –, de sokat spórol a rajongóknak, ha a közeli külföldi városok helyett Budapesten láthatják a kedvenceiket.

A Világgazdaság járt utána, mennyivel olcsóbban jövünk ki az itthon megrendezett koncertekkel.

Jellemzően Bécsnél átlagosan 20, a még nyugatibb városoknál akár 30-35 százalékkal is kevesebbe kerülnek a jegyek Budapesten.

Több ebből Ennyit spórolhatsz, ha itthon jársz koncertekre Lépj hátra és értékeld újra – 7+1 jel, hogy dolgoznod kell a munkád és magánéleted egyensúlyán

Az ár meghatározásánál a hazai szervezők a költségeket áttekintve először kihoznak egy átlagárat, majd azt próbálják úgy diverzifikálni, hogy minden vásárlói réteg megtalálja a pénztárcájához illő kategóriát.

Művészfüggő, hogy mennyire kell jegyárat emelni ahhoz, hogy ide tudjanak hozni egy nagy nevet, de az Aréna-, Park- és Barba Negra-koncerteket alapul véve 15 ezer forint alatt nehéz már kihozni egy belépőt, kisebb bulikban 5-7 ezer körül alakul az ár.

Biztosan van, akinek ma is luxusnak számít egy koncertjegy megvásárlása, a stadionkoncertek esetén – Rammstein, Guns n’ Roses, Depeche Mode –, mégis jellemzően a jobb helyre szóló, tehát drágább belépők fogynak el gyorsabban

– idézi a lap Borsos Lászlót, Live Nation hazai koncertszervező cég ügyvezetőjét.

A vg.hu részletesen utánajárt, mennyibe is fáj, ha külföldre utazunk egy nagy kedvencünk bulijára.

The post Ennyit spórolhatsz, ha itthon jársz koncertekre appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés