:
Breaking News

Újabb céget kebelezett be a magyar építőipar egyik nagyágyúja

Újabb céget kebelezett be a magyar építőipar egyik nagyágyúja

Tovább dagad a West Hungária Bau, ezúttal egy szlovákiai székhelyű, de győri érdekeltségű cégben szereztek befolyást.

A West Hungária Bau (WHB) Építőipari Szolgáltató Kft. tulajdonrészt szerzett a TSPC Invest Kft.-ben. A TSPC másik tulajdonosának, a TSPC s.r.o.-nak a székhelye ugyan 2021 óta a szlovákiai Komárnóban (Komárom) van, mégis győri érdekeltségű.

A TSPC Invest a holdingcége a TSPC-csoportnak, ami egy építőipari cég, a tervezéstől a kivitelezésig mindennel foglalkoznak.

Üzlet Forbes 3 perc olvasás
A Quaestor-vagyon ékköve tizedáron került Tiborcz üzlettársához
Üzlet Forbes 2 perc olvasás
Az egyik leggazdagabb magyar cége építi a dunakeszi diáknegyedet

A csoport legnagyobb cége a Technical Supervision and Planning Consulting (TSPC) Hungary Kft., melyet 2012-ben alapított a győri Kádár Mihály – aki továbbra is ügyvezető – és a budapesti Varga Zoltán (ő nem azonos a Central Médiacsoport tulajdonosával).

A TSPC tavaly 5 milliárdos forgalom mellett 146,1 millió forint adózott eredményt ért el (a korábbi évben 4 milliárdos forgalomra jutott 249 milliós adózott eredmény, vagyis a jövedelmezőség romlott).

A WHB és a TSPC között nem újkeletű a kapcsolat, a PartnerControl cégadatbázisa szerint a WHB -nak zálogjoga volt a TSPC üzletrészeire.

A jónevű iroda tervezte a bajai uszodát, de dolgoztak a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó turai Botaniq Kastélyon is, vagy a Nemzeti Táncszínház új épületén. Több nagy projektjük azonban egyelőre – kormányzati döntés miatt – áll, így a Testnevelési Egyetem új kampusza vagy a Szent János Kórház egyes részlegeinek megújítása.

Az építőipar nagyágyúja, a Paár Attila érdekeltségébe tartozó West Hungária Bau olyan ingatlanok tulajdonosa, mint a győri futballstadion. A mellette lévő bevásárlóközpont, valamint a közeli szálloda is a WHB-é. A cégcsoport rendre jól szerepel az állami tendereken is, a tulajdonos Paár Attila Tiborcz korábbi üzlettársa.

Borítókép: Paár Attila, a kivitelező West Hungaria Bau Kft. ügyvezető igazgatója időkapszulát helyez el a győri Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ alapkőletételén 2017. július 13-án. Tőle jobbra Borkai Zsolt polgármester, Földesi Péter rektor, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Peter Kössler, az Audi Hungaria Zrt. igazgatósági elnöke és Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria Zrt. igazgatósági tagja, személyügyi igazgató – Fotó: Krizsán Csaba / MTI

The post Újabb céget kebelezett be a magyar építőipar egyik nagyágyúja appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés