:

Mutatjuk a rangsort: ezek most a legnépszerűbb böngészők

Mutatjuk a rangsort: ezek most a legnépszerűbb böngészők

Javában dúl a mesterségesintelligencia-verseny a netes böngészők piacán is, amelyből úgy tűnik, a Microsoft profitált a legtöbbet az elmúlt hónapokban. Az AtlasVPN statisztikái szerint ugyanis a ChatGPT-alapú Bing keresővel ellátott Microsoft Edge néhány hónap alatt 50 millió új felhasználót tudott szerezni.

Ehhez persze az is hozzájárulhatott, hogy az új Bing előzetes változatának kipróbálására csak az Edge-ben volt lehetőség, tehát, ha valaki kíváncsi volt a chatbotra, kénytelen volt letölteni a böngészőt is – írja a hvg. A Microsoft böngészője ezzel még mindig csak közelít a 300 millió globális felhasználóhoz, miközben az első helyen szereplő Google Chrome 3,3 milliárd, a második Safari pedig 1,1 milliárd embert tudhat magáénak.

A negyedik helyen az Opera van 152 milliós értékkel, ami elsőre nem tűnhet jelentős eredménynek, ugyanakkor 2022 áprilisa óta 40 százalékkal bővült a felhasználóik száma.

A szebb napokat megélt, egykoron piacvezető Mozilla Firefox mára már csak 150 millió felhasználóval rendelkezik, ami a dobogó ötödik helyére volt elég. A sort a Samsung készülékeire előre telepített Samsung Internet böngésző zárja, 135 millió felhasználóval.

The post Mutatjuk a rangsort: ezek most a legnépszerűbb böngészők first appeared on 24.hu.