:
Breaking News

Más boltban is lehet pénzt felvenni a Pennyn kívül? Körkép

Más boltban is lehet pénzt felvenni a Pennyn kívül? Körkép

Egyelőre csak a Penny kasszáinál lehet készpénzt felvenni a vásárlással egybekötve, és ők sem most, július elsejével vezették be, hanem már évek óta elérhető ez a szolgáltatás. Az Aldi, a Lidl és a Tesco vizsgálja a lehetőséget, viszont az Auchan és a Spar mereven elzárkózik mindettől.

Erről a Pénzcentrum írt csütörtöki cikkében. A vidéki kisboltosok pedig azt mondják a cash-backkal kapcsolatban: a bűnözőktől félnek, nem akarnak sok készpénzt tartani a kasszákban.

Indul a cash-back: havi 40 ezret vehetünk fel ingyen a boltok kasszáiból

Ahogyan arról mi is írtunk, július 1-től elindult a cash-back: havi 40 ezret vehetünk fel ingyen a boltok kasszáiból, de nem kötelező bevezetnie a boltoknak a lehetőséget.

A Pénzcentrum megkérdezett üzletláncokat arról, hogy már lehet-e használni ezt a szolgáltatást. Annyi biztos, hogy a boltok nem tolonganak a dologért: nem csak hogy még több boltnál is csak a vizsgálódás tart, hogy bevezessék-e, olyan üzlet  is van, ahol még csak nem is tervezik ezt a szolgáltatást. Kiderült az is, hogy a kisebb, jellemzően vidéki boltok tulajdonosai és dolgozói szabályosan félnek attól, amit az új szolgáltatás hozhat nekik.

A Pennynél hat évvel ezelőtt, 2017-ben vezették be a pénzkifizetési (cash-back) funkciót, amely azóta mind a 229 magyarországi üzletükben elérhető. Mint írták, vásárlóik visszajelzései szinte kivétel nélkül pozitívak. Azt is hozzátették, hogy a rendszernél sem technikai probléma nem lépett fel, sem pedig a boltokban tartott készpénz mennyiségét nem kellett növelni emiatt.

The post Más boltban is lehet pénzt felvenni a Pennyn kívül? Körkép appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés