:
Breaking News

Rakétatámadás érte Lvivet hajnalban, legalább hárman meghaltak

Rakétatámadás érte Lvivet hajnalban, legalább hárman meghaltak

Lakóházat ért rakétatámadás Lvivben. Az akció a város polgári infrastruktúrája ellen elkövetett egyik legnagyobb támadás.

Orosz rakéta csapódott be szerda hajnalban egy lakóházba a nyugat-ukrajnai Lviv városában, legalább három ember meghalt, írja a BBC. Andrij Szadovij helyi polgármester elmondása szerint további nyolc ember megsérült, egyikük súlyosan. Az akció a város polgári infrastruktúrája ellen elkövetett egyik legnagyobb támadás. A támadást az orosz hadsereg nem kommentálta, de Volodimir Zelenszkij ukrán elnök „kézzelfogható” választ ígért az „orosz terroristák” éjszakai támadására.

Szadovij közzétett egy videót a megtámadott épületről, ami a jelek szerint négyemeletes volt. A felvételen sérült autók és törmelékek is láthatóak. A polgármester szerint ötven lakás megsérült, és megsemmisült ugyanennyi autó is. A mentőcsapatok továbbra is kutatnak a romok alatt, attól tartva, hogy további civilek rekedtek ott.

Közben Makszim Kozitszkij, Lviv regionális vezetője azt mondta, hogy a városban egy „kritikus infrastrukturális létesítményre” mértek csapást. Részleteket nem közölt.

Oroszország hónapok óta halálos rakéta- és dróntámadásokat hajt végre ukrán városok ellen, melyek gyakran civil célpontokat érnek és széles körű áramkimaradásokat okoznak, emlékeztet a BBC. Múlt héten tizenhárom ember, köztük gyerekek haltak meg, miután az oroszok egy étteremre és egy bevásárlóközpontra mértek csapást Kramatorszkban.

The post Rakétatámadás érte Lvivet hajnalban, legalább hárman meghaltak appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés