:

Jön érintésmentes jegyvásárlás a 100E repülőtéri buszra

Jön érintésmentes jegyvásárlás a 100E repülőtéri buszra

A Budapesti Közlekedési Központ új digitális jegyvásárlási és -érvényesítési fejlesztést tesztel a Mastercard és a K&H Bank közreműködésével. A társaság ügyfelei 2023. június 20-tól a 100E Repülőtéri Expresszen a számos világváros közösségi közlekedésében is jól működő, érintésmentes, digitális megoldással találkozhatnak – olvasható a BKK közleményében.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az említett időponttól a 100E buszon nem lesz szükség automatában vagy okostelefonos alkalmazásban vásárolt jegy vásárlására, elég lesz felszálláskor a bankkátyát a kihelyezett terminálhoz érinteni, amivel meg is történik a jegyváltás, annak ára pedig a számlaegyenlegből kerül levonásra.

Hasonló rendszerrel lehet találkozni többek között a londoni tömegközlekedésen is, ahol nincs szükség jegy vagy bérlet vásárlására, a bankkártyát kell leolvasni – például – a beléptetőkapuknál, majd kifelé is. A londoni rendszer ráadásul úgy működik, hogy figyeli az egész napos közlekedést, és maximum egy napijegy árát vonja le a számlánkról, utazzunk bármennyit is a városon belül.

Kiemelt képünk csak illusztráció.

The post Jön érintésmentes jegyvásárlás a 100E repülőtéri buszra first appeared on 24.hu.