:
Breaking News

Irreális vizes beruházás zajlik Tata környékén, újabb akkugyár jöhet titokban?

A hivatalos jelentésekből nem egyértelmű, mi történik pontosan Tatabánya, Tata és Komárom környékén. A helyiek új akkumulátorgyár érkezésétől tartanak.

Nagy területet érintő vízügyi fejlesztések zajlanak Tatabánya, Tata és Komárom környékén. A beruházások a legjobb minőségű vizeket nyújtó kartszvízrendszereket érintik, de a hivatalos jelentésekből nem derül ki, mi történik pontosan, írja a 24.hu. A helyiek azonban sejteni vélik az okot: új akkumulátorgyár építésétől tartanak.

A cikkből kiderül, hogy:

Óriási munkálatokkal járó vízügyi beruházássorozat zajlik Komárom-Esztergom vármegye középső részén. Tata és Komárom között egy nagy kapacitású ivóvíz-távvezeték épül, a jelenlegi felhasználáshoz irreális mértékű vizet lesz képes elvezetni.Fejlesztik a víziközműveket Tatabánya térségében is, ahol akkumulátoripari beszállítók telepedtek meg.A jelenlegi ötszörösére bővülhet a komáromi ipari park területe. A városban élők azt gondolják, a dél-koreai SK Innovation meglévő egységei mellett egy harmadik akkumulátorgyárat akarnak megépíteni. A helyi civilek szerint az új üzem előkészületeiről „csak az nem tud, aki nem akar hallani róla”.A fejlesztések nyomán a Tatabánya, Tata térségi karsztvízrendszereket csapolnák meg, amelyek a térség legértékesebb vízkincsét rejtik. Félő, hogy sok vizes élőhely is kiszáradhat.

Arról, hogy pontosan mi zajlik a környéken, itt olvasható a teljes cikk.

Több ebből Mégis megépül a második debreceni akkumulátorgyár Durván növelhetik az áram árát az új akkumulátorgyárak

The post Irreális vizes beruházás zajlik Tata környékén, újabb akkugyár jöhet titokban? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés