:

Teljesen új akkumulátor piacra dobását tervezi a Dyson

Teljesen új akkumulátor piacra dobását tervezi a Dyson

Napjaink egyik legnagyobb kihívása, hogy az életünk minden területén (mobiltelefonok, járművek, háztartási eszközök stb.) nélkülözhetetlen akkumulátorok területén fejlődést érjünk el, mind az élettartamat, mind a teljesítményt, mind a fenntarthatóságot illetően.

Rengeteg vállalat igyekszik előállni új megoldásokkal, és ezekhez csatakozott most a főleg a porszívóiról ismert Dyson, ami május elején jelenetette be, hogy kibővíti nemzetközi gyártó kapacitásait és globális K+F tevékenységét egy új generációs szingapúri akkumulátorgyárral, valamint új K+F kampuszokkal a Fülöp-szigeteken és az Egyesült Királyságban.

„A Dyson-eszközök következő generációja olyan technológiákra épülnek, mint a szoftveres képességek, a hálózati konnektivitás, az MI és a saját fejlesztésű akkumulátorok. Akárcsak az úttörő digitális elektromos motortechnológiába történő hosszú távú befektetéseink, a Dyson következő generációs akkumulátortechnológiája is jelentős forradalmat fog elhozni a Dyson gépek teljesítményében és fenntarthatóságában.” – mondta az alapító Sir James Dyson.

Dyson

A szingapúri újgenerációs akkumulátorgyár épülete idén készül el, 2025-re lesz teljesen működőképes, és szabadalmaztatott technológiával gyárt majd akkumulátorcellákat a Dyson újonnan kifejlesztett termékeihez. A vállalat több mint egy évtizede indította el saját akkumulátorprogramját, mejnek célja a kisebb, könnyebb, fenntarthatóbb és nagyobb energiasűrűségű akkumulátorok kifejlesztése. A kutatócsoportok világszerte dolgoznak a saját fejlesztésű, új technológiájú akkumulátoron, amely újszerű anyagokat és eljárásokat használ, és amelyet intelligens, digitálisan támogatott környezetben szerelnek össze.

Roland Krueger, a Dyson vezérigazgatója szerint a tudomány legújabb eredményeit és úttörő technológiákat felhasználva radikálisan új eszközöket fejlesztenek és a szingapúri beruházás lehetővé teszi, hogy teljesen új akkumulátor-technológiát dobjon a piacra.

Kapcsolódó Tényleg olyan jó egy Dyson porszívó, mint amennyit kérnek érte? Megnéztük, pontosan mit tud a 300 ezerért kínált Dyson V12 Detect Slim Absolute,

The post Teljesen új akkumulátor piacra dobását tervezi a Dyson first appeared on 24.hu.