:
Breaking News

Szinte mindenkit kirúgtak az állami energiaóriás éléről, állítólag ez csak a kezdet

Szinte mindenkit kirúgtak az állami energiaóriás éléről, állítólag ez csak a kezdet

Az MVM hivatalosan is bejelentette az átalakításokat. Sajtóértesülések szerint a felsővezetők kirúgása csak a kezdet.

Váratlanul elküldték az állami tulajdonú MVM vezetésének nagy részét – tudta meg több forrásától is a Telex. Csütörtök délután az MVM csoport is közzétette, miszerint „2023. május 8-i hatállyal az MVM Zrt. felsővezetésének összetétele megváltozik”, avagy „átalakítja az MVM Zrt. operatív vezetését, megváltoznak korábbi vezérigazgató-helyettesi, igazgatósági szakterületek, és változik a hozzájuk kapcsolódó feladat- és hatáskörök felosztása is”.

Majdnem két évig tartott az úgynevezett végkiárusítás, repült is a 25 milliós büntetés

A hivatalos indoklás

Akik távoznak: Spilkó József termelési és műszaki vezérigazgató-helyettes, Alkér Zoltán infrastruktúra vezérigazgató-helyettes, Dr. Cseh Tamás Zoltán csoportszintű nemzetközi-, befektetési üzletági és tranzakciós igazgató, illetve Dr. Tomaj Balázs csoportszintű kiemelt ügyekért és kapcsolatokért felelős igazgató. Kikerül továbbá a felsővezetésből Sum János Szilárd kereskedelmi vezérigazgató-helyettes, Fluck Benedek humánerőforrás-és szolgáltatási vezérigazgató-helyettes és Tokai Magdolna csoportszintű támogatáskoordinációs igazgató.

„A változások következményeként az MVM Zrt. szervezete egyszerűbb és átláthatóbb lesz, ami hozzájárul a Csoport versenyképességének javításához” – indokolják szűkszavúan a döntést. A közlemény szerint üzleti folyamatokat nem érint a változás, az új menedzsment összetételéről pedig majd hivatalos tájékoztatást adnak.

Ez lehet a háttérben

A Telex szerint egész héten zajlottak a kirúgások, a vezérigazgató-helyettesek kedden kapták meg az értesítést, majd szerdán már a cég dolgozói is értesülhettek erről (a Telex szerint ekkor is nem hivatalos formában terjedt el házon belül a hír).

Az MVM friss vezérigazgatója, Mátrai Károly maradt a lap szerint, ahogy a vezérigazgató-helyettesük közül Fazekas László gazdasági vezérigazgató-helyettest sem érintik a kirúgások. Mátrairól azt hallotta a Telex, hogy a cég átvilágítása után nem volt maradéktalanul elégedett, hiányolta a leányvállalatok, alegységek, kft.-k közti nagy, közös irányokat, minden egység a saját érdekei, céljai alapján dolgozott.

Muszáj volt valamit csinálni

– mondta az egyik forrás.

A lap úgy tudja, ez csak a kezdet: a kirúgások folytatódni fognak, igazgatói, szakterületi vezetői és leányvállalati vezetői szinten is voltak vagy lesznek még változások. Állítólag neves, idős kollégák is kénytelenek voltak elmenni, akik koruk ellenére is remek munkát végeztek.

The post Szinte mindenkit kirúgtak az állami energiaóriás éléről, állítólag ez csak a kezdet appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés