:

Váratlan szereplő lép be a hazai televíziós piacra

Váratlan szereplő lép be a hazai televíziós piacra

A cél a hagyományos lineáris televíziózás és a netflixes élmény mixelése.

Az alapvetően a mobil és netes megoldásairól ismert Yettel is belép a televíziós piacra.

Hivatalosan is elindul ugyanis a Yettel TV nevű szolgáltatás, amivel a cél, hogy egyszerre kínálják a tradicionális televíziózás és manapság egyre inkább elterjedőben lévő VoD, SVoD megoldások által kínált előnyöket.

Üzlet Szalai Péter 16 perc olvasás
Kivégzi-e a Netflix a hagyományos televíziózást? Interjú a tévézés jövőjéről
A jó élet Szalai Péter 8 perc olvasás
Megérkezett Magyarországra az év legjobban várt tévéje: elmondjuk, hogy milyen
A jó élet Szalai Péter 6 perc olvasás
Ha az LG-n múlik, akkor gyilkos lesz a verseny a tévé piacon idén
Üzlet Knittel Martin 4 perc olvasás
Mától búcsút mondhatunk a Telenornak – új szolgáltatásokkal és tarifákkal indul a Yettel

Tehát a felhasználók nézhetik a csatornák élő műsorait, de azokat bármikor megállíthatják, visszatekerhetik, csúsztathatják, valamint választhatnak rengeteg konzerv tartalom közül is, illetve lehetőségük nyílik az adások rögzítésére is.

Hol lehet használni?

Egy letölthető alkalmazáson keresztül használható telefonon, tableten, de működik böngészőből is. A smart tévékre is készül a dedikált applikáció, amely az Android TV és Google TV rendszereket használó televíziókon már elérhető, megérkezett már néhány korábbi Samsung modellre, és bármikor várható az LG modellekre is. Természetesen a támogatott termékek száma folyamatosan bővül, ezen megállás nélkül dolgoznak a fejlesztők.

Nézhetőek élő és konzerv adások egyaránt.

A szolgáltatás elérhető hagyományos dobozos formában is. Azaz a Yetteltől lehet igényelni egy kis smart boxot, amelyhez jár külön távirányító. Ez a masina nem olyan, mint a hagyományos set-top boxok, hiszen gyakorlatilag bármilyen Android alkalmazás letölthető rá.

Hogy működik?

Az app elindítása után természetesen egy rövid regisztrációs folyamat következik, amelyet követően azonnal nézhetőek a tartalmak.

Egyetlen felhasználói fiókhoz 30 eszköz társítható, és egy időben 3 különféle készüléken lehet használni a Yettel TV-t. Azaz ha valaki előfizet rá, akkor adhat hozzáférést a rokonainak, barátainak is.

A rendszer felhő alapú, tehát minden elérhető tartalom óriási tárolókapacitású távoli gépeken található. Így ha a felhasználó „felvesz” valamit, akkor az nem a televízióján, telefonján vagy a dobozon kerül rögzítésre, így nem kell azon aggódni, hogy lesz-e mindennek hely. Viszont ennek az az ára, hogy a „felvett” anyagot csak harminc napon keresztül nézhetőek újra, ellentétben mondjuk egy VHS videókazettával, amire ha rögzítettünk valamit 40 éve, az bizony mind a mai napig rajta van, és bármikor meg is tekinthető.

A kínálat kellően nagy.

Itt érdemes megjegyezni, hogy vannak olyan típusú tartalmak, amelyeknél ez az opciói szerzői jogok miatt nem él, de ez egyáltalán nem kirívó, ez minden más hasonló szolgáltatás esetében így van.

Mit lehet nézni?

96 csatorna érhető el 3 különböző csomagban a Yettel TV-n keresztül, a már bevált módon. Mint a képen is látható, ezek között megtalálhatóak a közszolgálati és kereskedelmi adók egyaránt. Ezek tematika szerint rendezhetőek az alkalmazásban, amely képes arra is, hogy a tartalomfogyasztási szokásokat monitorozva kínáljon tartalmakat.

Kik vehetik igénybe és mennyibe kerül?

Szafonov Olga, a Yettel Magyarország lakossági kereskedelmi igazgatója elárulta, hogy a hetek óta futó tesztelés alapján van igény a szolgáltatásra. A felhasználóktól kapott visszajelzések segítségével folyamatosan kalapálgatják a szoftvert, tehát ha valaki valamilyen hibát tapasztalt, nem kell azonnal megrémülnie.

A Yettel TV-t egyelőre a vállalat partnerei vehetik igénybe. Tehát azok, akik valamilyen mobilos, hangalapú vagy internetes előfizetéssel rendelkeznek.

De természetesen a dolog nekik sincs ingyen, hiszen csomagtól függően 4000, 5000 vagy 6000 forintot kérnek el a szolgáltatásért.

Szafonov Olga, a Yettel Magyarország lakossági kereskedelmi igazgatója.

A Yettel TV S, M és L csomagok a legnépszerűbb csatornák mellett az RTL+ Active és a TV2 Play Prémium streamingszolgáltatásokat is kínálják, valamint az HBO Max is megvásárolható melléjük. A Yettel TV-re új OtthonNet vagy OtthonNet Pro tarifák vásárlása esetén 12 havi hűséggel 3 hónapig 0 forintért lehet előfizetni, és május 3-tól az HBO Max is 3 hónapig 0 forintért vásárolható meg.

Használat közben

Az alkalmazott technológia lehetővé teszi 4K felbontású, nagy bitrátájú anyagok streamelését is. Tehát a látott kép minőségét alapvetően az határozza meg, hogy milyen a forrásanyag, hiszen ha azzal gond van, mert például alacsony fut egy adott csatornán a Frakk vagy Colombo, akkor azon nem lehet segíteni.

Ennyibe fog kerülni.

A hivatalos bemutatón ki is lehetett próbálni a Yettel TV-t. Ennek alapján a kezelőfelület átlátható, természetesen magyar nyelven is kommunikál, a szoftver kellően gyors és stabil.

A cég arra számít, hogy a felhasználók száma belátható időn belül meghaladhatja a százezer főt, de tény, hogy egy telített piacon kell helyt állni, és biztos, hogy ez nem lesz egy könnyű menet.

The post Váratlan szereplő lép be a hazai televíziós piacra appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés