:

Biden mögé beállt Soros, Trump mellől elmaradnak a dollármilliárdosok

A demokrata milliárdosok már beálltak Biden mögé, a republikánus „szupertámogatók” azonban még nem döntötték el, kit támogassanak.

Joe Biden amerikai elnök kedden jelentette be hivatalosan: a jövő évi elnökválasztáson újra elindul. A demokrata kampányokat támogató milliárdosok közül már többen be is álltak mögé, köztük a LinkedIn társalapítója, Reid Hoffman és a médiamogul Haim Saban is adománygyűjtő esteket szervez – írja anyalapunk, az amerikai Forbes. A Dreamworks társalapítója, Jeffrey Katzenberg szerint Biden akár több pénzt is gyűjthet, mint amennyit az előző kampányában sikerült összekalapolnia.

A jelenlegi amerikai elnököt többek között Soros György fia, Alexander Soros is támogatja.

Ezzel szemben a republikánus párt milliárdosai még hezitálnak, ki mögé tegyék a dollárjaikat. A volt amerikai elnök Donald Trump mögül látványosan kifarolt az Estée Lauder-birodalom örököse, Ronald Lauer, valamint a Blackstone vezérigazgatója, Stephen Schwarzman is.

Több ebből Biden mögé beállt Soros, Trump mellől elmaradnak a dollármilliárdosok Régi-új pláza nyit a Blahán, íme a boltkínálat

Florida állam kormányzója – és egyben Trump legnagyobb kihívója –, Ron DeSantis sem áll túl fényesen a támogatók gyűjtésében. A milliárdos befektető, Ken Griffin korábbi támogatása óta elhidegülni látszik a kormányzótól, főként miután DeSantis az orosz-ukrán háborút „területi vitának” nevezte. A tech milliárdos Peter Thiel is pesszimista a 2024-es választásra készülő republikánus felhozatallal kapcsolatban, így valószínűleg teljesen kimarad a választási ciklusból.

A republikánusok hezitálása valamelyest törvényszerű is. A jelenlegi elnök támogatása a demokrata oldalról egyértelmű, azonban még nem biztos, ki lesz a piros sarok kihívója. Trump és DeSantis mellett a volt Arkansas-i kormányzó, Asa Hutchinson is versenybe száll, de fontolgatja az elnöki kampányt Trump volt alelnöke, Mike Pence, valamint Mike Pompeo, Chris Christie is.

The post Biden mögé beállt Soros, Trump mellől elmaradnak a dollármilliárdosok appeared first on Forbes.hu.