:
Breaking News

Karácsony a kormánynak: Találkozunk a bíróságon!

Bepereli a Fővárosi Önkormányzat a Pénzügyminisztériumot, és lehet, hogy nem egyedül teszi ezt meg. Budapest vezetésénél ugyanis elfogyott a pénz, hitelt kell felvenni.

Tüzes hangulatú sajtótájékoztatót tartott szerdán Karácsony Gergely. A budapesti főpolgármester elmondta: amióta hatalmon van, a szolidaritási adó mértékét közel tizenkétszeresére növelte a kormány. Ez azt jelenti, hogy a budapesti önkormányzatnak 58 milliárd forintot kellene befizetnie a kormány felé, miközben a tőlük kapott támogatás 33 milliárd. „Vagyis Budapest finanszírozza a kormányt és nem fordítva.

Vártunk, nem várunk tovább. Most ütemet és hangsúlyt váltunk.”

– mondta a főpolgármester.

Az adóhivatalnál kezdeményezni fogják a fővárost érintő adó- és járulékfizetések felfüggesztését. A közigazgatási bíróságon pedig pert indítanak a Pénzügyminisztérium ellen, amiben lehet, hogy Budaörs önkormányzata is benne lesz. Wittinghoff Tamás polgármesterrel már folynak az egyeztetések.

Több ebből Lakáspiac: ennyit jelent az árban a jó szigetelés Nyugdíj vs. infláció: mire lesz elég, amit idén emelnek?

A budapesti városvezetésnek 24 milliárd forint évközi hitelt kell felvennie ahhoz, hogy a közösségi közlekedés működésése megmaradjon. Ezt szeptemberben szeretnék visszatörleszteni, amikor a fővároshoz beérkeznek az iparűzési adóbevételek. Szeretnének továbbá 16,6 milliárd forint fejlesztési hitelt felvenni, de ehhez a kormány engedélyét kell kérniük. A rezsitámogatást és a Lánchíd felújításához megígért támogatást azonban behajtják a kormányon, és további 11 milliárd dollár támogatást is kérnek az új Solaris trolibuszok megvásárlására.

A főpolgármester emlékeztetett: a költségvetés 10 forintjából 4-et a főváros termel meg.

Találkozunk a bíróságon! Legalább kiderül, van-e még jogállam Magyarországon.

– mondta Karácsony.

The post Karácsony a kormánynak: Találkozunk a bíróságon! appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés