:

Fontos frissítést kapott a Waze

Fontos frissítést kapott a Waze

Hazánkban is egyre több az elektromos autó, így egyre több sofőr számára létfontosságú információ, hogy merre található a legközelebbi töltőállomás, illetve melyik alkalmas a birtokunkban lévő jármű feltöltésére.

Több okostelefonos navigációs app (pl. Google Térkép, Apple Maps) már tartalmazza ezen információkat, illetve megjelölhető, hogy a tervezett útvonalon jelezze az elérhető töltőket, mostantól pedig az itthon is népszerű Waze szintén tudja ezt a funkciót – írja az Ars Technica.

Az új funkciónak köszönhetően a járműtulajdonosok megadhatják az elektromos autójuk típusát, illetve a leghatékonyabb töltőtípust, és ez alapján szűrhetők az adatbázisba felkerült töltőállomások. Utóbbiakat a Waze felhasználói ellenőrizhetik, és szükség esetén akár frissíthetik is a térképszolgáltatásban elérhető információkat.

A Waze fejlesztői emellett arra hívják fel a figyelmet, hogy az újdonságot tartalmazó frissítés folyamatosan válik elérhetővé a felhazsnálók számára, így amennyiben valaki még nem éri el az új funkciót az alkalmazásban, nem kell aggódnia, az elkövetkezendő napokban/hetekben mindenki telefonjára meg fog érkezni.

The post Fontos frissítést kapott a Waze first appeared on 24.hu.