:

Megnyílt az ország első női szexshopja – és nem, nem árulnak 40 centis dildókat

Megnyílt az ország első női szexshopja – és nem, nem árulnak 40 centis dildókat

Ohnut a fájdalmas szex ellen. Klitoriszra kapaszkodó vibrátor, amivel akár munkába is mehetünk. Latexbugyi, amiben a szégyenlősek is élvezhetik az orális szexet. Többek közt ezt kínálja az ország első női szexshopja a Paulay Ede utcában. A Libben nemcsak az élvezet, de az egészségmegőrzés is fontos szempont.

Belépek a Libbe. Emlékeztetnem kell magamat: szexshopban járok. A lesötétített, vörös csipkébe és bilincsekbe öltöztetett enteriőr helyett ide besüt a nap, a falon Szombat Éva Orgazmust kérek, nem rózsát című fotóalbuma, a polcokon pedig diszkrét, színes, apró termékek.

Az egész teret olyan műgonddal installálták, akár egy kiállítást. Mondjuk, ez annak fényében annyira nem meglepő, hogy a Libet két művészettörténész álmodta meg. 

Ledobom magam az első szembejövő ülőalkalmatosságra. Hamar kiderül róla, hogy egy tantraszék. Kapásból összpontosul benne a Lib Women’s Store ars poeticája: elegáns, magyar tervezőtől származik, és a szexuális inklúziót hirdeti, hiszen idősebb, vagy akár mozgássérült pároknak is kényelmes rajta az együttlét. 

+ 5 kép a galériában + 5 kép a galériában Fotók: Sebestyén László (8 kép)

Két művészettörténész szexshopot nyit

Jani-Téglásy Lili és Dobó-Nagy Fanni kábé kétéves előkészület után nyitotta meg november közepén az ország első női szexshopját. Nem volt könnyű dolguk, a szexshop szó hallatán sok kiadó üzlet hirdetője rájuk csapta az ajtót, és például arra is figyelniük kellett, hogy ne legyen a 200 méteres körzetben iskola, templom vagy mecset.

Ráadásul egyikőjük sem mozgott túl otthonosan az üzleti világban. Mindkettőjük művészettörit tanult, Lili kurátorként végzett, Fanni pszichológiát hallgat. A duó külföldi boltokból merített inspirációt, így döntötték el, hogy a női szexshopok koncepcióját ismeretterjesztéssel, művészettel és közösségépítéssel bővítik ki.

„Nagyon sok nőtől hallottuk, hogy nem szívesen mennek szexshopba, mert kényelmetlenül érzik magukat benn

– mondja el Lili. – Számunkra is sokkoló volt látni a tökéletes alakú torzókat meg a 30–40 centis dildókat. Ilyenkor az ember automatikusan megkérdőjelezi magát és a vágyait. Olyan teret akartunk létrehozni, ahol tényleg biztonságban érezhetik magukat a nők. Kérdezhetnek, elmondhatják a vágyaikat, edukálódhatnak.

Itt nem nagy, eres, riasztó dildók sorakoznak, hanem akár műtárgynak is beillő játékszerek, amikkel egy kezdő is ismerkedhet.”

A komfortérzetet erősíti az is, ahogy a két lány a látogatókat kezeli. A pult mögött maradva hagyják a vendégeket nézelődni, közben pedig minden játék kézbe vehető és bekapcsolható. Liliék szerint a tapasztalatalapú vásárlás sokkal többet ad, mint amit a teszterek miatti veszteség jelentene, és egyébként is ódzkodnak a gondolattól, hogy egymásra halmozott dobozokból kelljen előhalászni a termékeket.

Ha bárkiben kérdés maradna, a Lib-lányok szívesen segítenek. Ők is tudják, hogy köntörfalazással nehéz megfelelő terméket találni, így arra buzdítják a látogatókat, hogy bátran kérdezzenek. Akár konkrét problémáikat, vágyaikat megosztva.

„Olyan teret akartunk létrehozni, ahol tényleg biztonságban érezhetik magukat a nők.” Fotó: Sebestyén László

Miről álmodik a lány?

Lili és Fanni elsősorban saját igényeiből és tapasztalataiból indult ki, amikor megalkotta a Lib koncepcióját. Szeretnék közelebb hozni a látogatókhoz a szexuális felfedezés örömteljes folyamatát, mindeközben blogukon és ismeretterjesztő posztjaikban egészségügyi kérdésekben, valamint tabukról is megszólalnak. Például hogy hogyan lehet szexjátékkal feldobni a kapcsolatokat, vagy akár arról, hogyan hat ki a klitorisz érzékenységére a rendszeres vibrátorhasználat.

„Nagyon nehéz úgy elérni az orgazmusig, ha valaki nem ismeri a saját testét. Ebből a szempontból is baromi hasznosak a vibrátorok, lehetőséget adnak saját magunk megismerésére.

Az emberek fejében rengeteg tévhit van a termékekről, például azt gondolják, a vibrátor tönkreteszi a szexuális életet, és a többi. Fontos, hogy ezekről is beszéljünk vagy írjunk a blogunkon.”

„Nagyon nehéz úgy elérni az orgazmusig, ha valaki nem ismeri a saját testét.” Fotó: Sebestyén László

Bár a Lib még csak fél éve nyitott, és relatíve kevesen ismerik, a témában elhivatott arcok lelkesen bólogatnak a név hallatán. Ferenczi Szonja például – amellett, hogy elindította az Ezerarcú Endometriózis kampányt és egy szexjátékokat gyártó berlini cégnek szervez fotózásokat – az emancipáció felé vezető út fontos állomásának tartja a bolt megnyitását.

„Endometriózissal élek. Igyekszem minél többet megtudni a női testről a gyógyulásom érdekében. Az utóbbi években egyre több olyan platform nyílt meg előttem az online térben, ahol a női szexualitás, a gyönyör és a saját testünk ismerete volt a fókuszban.

Szomorú volt felismerni, Magyarországon mennyire messze vagyunk attól, hogy egy szexshopot edukatívnak és biztonságosnak tartsunk.

Pedig ezek a szexuális segédeszközök nemcsak a partnerrel közös együttléteket tudják megfűszerezni, de segítségükkel a saját testünket is még jobban meg tudjuk ismerni.”

Szonja szerint a Lib újabb lépést jelent a női emancipáció felé. „Ha valami felett érdemes átvennünk az irányítást, akkor az a testünk megismerése a gyönyörszerzés szempontjából.”

A Lib 5 kedvenc terméke Nyuszis vibrátor: az örök klasszikus, amivel a legtöbb nő kezd. Ára: 28 500-61 000 forint. Bondage Couture bilincs: párnázott, minőségi, és kicsi csuklóra is jó. Ára: 10 500 forint. Mysteryvibe Tenuto 2.: hordható vibrátor, ami a pénisztől a gátig pulzál, miközben stimulálja a csiklót és a szeméremtestet. Ára: 142 000 forint. Dame Eva. hordható csiklóvibrátor, ami szabadon hagyja a kezeket. Ára: 58 000 forint. Clone-a-willy-glow. vibrátorkészlet, amivel bármilyen pénisz pontos, vibráló, sötétben világító szilikon mását készítheted el otthon. Ára: 25 800 forint.

Nemcsak az élvezet, de az egészségmegőrzés is fontos szempont

Szonja példája nemcsak a szexuális felszabadulás, de az egészségügyi kérdések, többek között az endometriózis szempontjából is fontos. A legtöbb szexshop megfeledkezik arról a tényről, hogy a jó és élvezetes szex nem evidens dolog, hanem sok tényező együttállása. A szexnek az örömszerzésen túl egészségügyi aspektusa is van, és bárki életében adódhat olyan élethelyzet, amikor nehézségekbe ütközik.

A Lib lebontja azt a sztereotípiát, miszerint a szexshop az extrém vágyak boltja.

Az elterjedtebb termékek mellett – mint amilyen a nyuszis vibrátor vagy léghullámos csiklóizgató – ők a skála két végpontján szereplő vásárlókat is kiszolgálják. Itt egyaránt megtalálhatja a számításait az is, aki csak masszázsolajjal szeretne új színt vinni a szexuális életébe, és az is, aki mondjuk strap-ont keresne.

A legtöbb szexshop megfeledkezik arról, hogy a jó szex nem evidens, hanem sok tényező együttállása. Fotó: Sebestyén László

Mindeközben gondoltak azokra is, akik valamilyen egészségügyi problémával vagy erősebb gátlásokkal küzdenek. A Libben például itthon elsőként kapni latexből készült Lorals bugyit, amit orális szexhez ajánlanak azoknak, akik kellemetlennek érzik, hogy levegyék a fehérneműjüket. A bugyi hipervékony anyaga szinte olyan élményt nyújt, mintha ott sem lenne, bátran használhatja az is, aki épp menstruál, vagy aki csak nem komfortos a meztelenséggel.

Az egészségügyi polcon dilátorok, ohnutok, kegelek sorakoznak. Előbbi vaginizmus esetén vagy sugárkezelés okozta szövetösszenövés kezelésére alkalmazható, míg az ohnut a fájdalmas szexet segít megelőzni, csökkenti a behatolás mélységét.

A legérdekesebb azonban egyértelműen a Perifit kegelje, amivel videójáték-szerűen kell küldetések véghez vinni. Méghozzá a hüvelyizmok megfelelő mértékű összeszorításával.

Elsőre talán komikusnak tűnik, pedig a kegel több női életszakaszban is hasznos, segít a gyakorlatok helyes elvégzésében, ezáltal erősíti a hüvely falát. Franciaországban már állami támogatással írják fel szülés után, emellett a menopauza időszakában és az inkontinencia kezelésében is gyakran alkalmazzák.

Üzlet Madzin Emília 9 perc olvasás
Ez a pornó nem mocskos, nőknek szól, és nem is látod – mégis millióeurós üzletet épít belőle 28 évesen
Legyél jobb! Takács Dalma 10 perc olvasás
Egy fejlődési rendellenesség, ami sok nőt érinthet, mégsem beszél róla senki
A jó élet Somogyi Szonja 9 perc olvasás
Őszinte képek az anyaságról – az Instagram törölte, a belőle készült fotósorozat világsiker lett

A tantrafoteltől a fenntartható vibrátorig

A Libben fontos szempont az életszerűség, a fenntarthatóság és a magyar márkák támogatása is. A budapesti TantraSzigettől érkezett a korábban említett tantrafotel – amit egyébként itthon is gyártottak –, de vásárolhatunk például az FRKS x Azzurro Velluto dizájner fehérnemű-kollaborációból, vagy a Madam Lamarr harnesseiből is, utóbbitól hamarosan érkeznek kerámia- és üvegtermékek is.

A kínálatban a Womanizer vibrátorai. A márkát egy házaspár tervezi, minden olyan része a vibrátoraiknak, ami nem érintkezik bőrrel, fenntartható módon készül, és cserélni is lehet. Termékeik ára 8 ezer forinttól akár 150 ezerig is rúghat, ez leginkább annak függvénye, mennyire új és egyedi a darab, valamint hogy hány motor mozgatja.

A Libben arra is ráláthatunk, merre halad a vibrátoripar, a polcokon ugyanis ott vannak a legújabb fejlesztések is, melyek nagy részét természetesen nők fejlesztették.

A Womanizer vibrátorainál például minden olyan rész, ami nem érintkezik bőrrel, fenntartható módon készül, és cserélni is lehet. Ennél a márkánál az árak 8 ezertől akár 150 ezerig is alakulhatnak, ez leginkább annak függvénye, mennyire új és egyedi a darab, valamint hogy hány motor mozgatja.

Teljesen rendben van, ha még nem érzed magad késznek a bolt meglátogatására. Erre az esetre a lányok a weboldal böngészését javasolják – itt bloggal és részletes termékleírásokkal próbálják visszaadni ugyanazt, amit a Paulay Ede utcai boltban tud a lányok jelenléte.

The post Megnyílt az ország első női szexshopja – és nem, nem árulnak 40 centis dildókat appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés