:

Meglepő, mi volt valódi és mi volt trükk a The Last of Us finálé ikonikus jelenetében

Meglepő, mi volt valódi és mi volt trükk a The Last of Us finálé ikonikus jelenetében

Március 13-án véget ért a The Last of Us első évada, és a sorozat kilencedik epizódja a korábbi részekhez hasonlóan meglehetősen hű maradt az alapjául szolgáló videójátékhoz. Ennek megfelelően a fináléban megkaptuk az eredeti alkotás egyik legikonikusabb jelenetét, mikor Joel és Ellie a végcéljukhoz közeledve zsiráfokkal találkoznak a lepusztult Salt Lake City-ben.

Az epizódot nézve az embernek olyan benyomása lehetett, hogy a szívmelengető jelentben felbukkanó állat pusztán vizuális trükk volt, és Pedro Pascal, illetve Bella Ramsay valójában nem kerültek interakcióba valódi zsiráffal, de a valóság ennél valamivel meglepőbb.

A forgatás kulisszái mögé kalauzoló HBO Max dokumentumfilm, és az abból származó fotók tanúsága szerint ugyanis a színészek mellett valójában a zsiráf volt az egyetlen valós részlet az ominózus pillanatoknál, és minden más digitális utómunkával került be az epizód ezen részébe.

A felvételeken a főszereplőket (és a zsiráfot) úgynevezett blue screen veszi körbe, amit akkor használnak a filmek és sorozatok fogatásánál, ha a karakterek környezetét utólag, számítógépes trükkök segítségével teremtik meg a szakemberek.

The post Meglepő, mi volt valódi és mi volt trükk a The Last of Us finálé ikonikus jelenetében first appeared on 24.hu.