:
Breaking News

Újabb nemzeti ünnep, vajon mit mondanak az időjósok?

A legutóbbi nemzeti ünnep előtt nagy balhé lett a meteorológiai szolgálat előrejelzéséből. Most tűzijáték nem, de – úgy tűnik – borús idő és havas eső is lesz.

Ma késő délutántól északnyugat felől összefüggő csapadékzóna érkezik és vonul kelet felé. Összességében sokfelé várható eső, zápor, de szerdán napközben a Dunántúlon már nem valószínű csapadék.

Ilyen idő lesz a nemzet ünnepén

A holnap délelőtti óráktól előbb az Északi-középhegységben, majd késő délután a Tiszántúlon is havas esőbe, havazásba válthat a csapadék, de megmaradó hó legfeljebb a hegyekben lehet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése.

Holnap reggel

Az ország keleti felén is beborul az ég reggelig. Egy összefüggő csapadékzóna mozog nyugatról kelet felé. Az északnyugati tájakon várhatóan az éjszaka első felében megszűnik a csapadék, a Tiszántúlon viszont reggelig kicsi a csapadék esélye. Az északnyugatira forduló szél a Dunántúlon megerősödik, sőt helyenként viharossá is fokozódik, míg a Tiszántúlon többnyire mérséklet vagy gyenge lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között valószínű.

Napközben

Délig túlnyomóan borult lesz az ég, majd nyugat felől a Dunántúl nyugati részén csökken a felhőzet és pár órára kisüthet a nap. Az összefüggő csapadékzóna tovább mozog kelet felé. A Dunától keletre sokfelé várható eleinte eső, a magasabban fekvő csúcsokon már délelőtt, Borsod alacsonyabb részein és a Tiszántúlon késő délutántól válthat havas esőbe, havazásba a csapadék, de megmaradó hó síkvidéken nem lesz. Az északnyugati, északi szelet erős, főként a Dunántúlon és a Bodrogközben viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 3 és 8 fok között alakul, a keleti határnál eleinte ennél pár fokkal melegebb is lehet.

Elnöki ügy

Tavaly augusztusban az OMSZ előrejelzése miatt halasztották el az ünnepi tűzijátékot, végül bár kevés esély volt rá, 20-a este végül mégsem volt zivatar és vihar. Ezt követően a területet akkor felügyelő innovációs miniszter, Palkovics László többek között kompetenciahiányra hivatkozva rúgta ki a szervezet két vezetőjét. Az elnök Radics Kornélia mellett azt a Horváth Gyula elnökhelyettest, aki bő egy hónappal később visszafoglalkoztattak főtanácsadóként. Palkovics László ma már nem kormánytag, de fontos háttérszerepet kapott: a haderőfejlesztéssel kapcsolatos beszerzéseket felügyeli.

 

The post Újabb nemzeti ünnep, vajon mit mondanak az időjósok? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés