:

Komoly gond van a Teslákkal

Komoly gond van a Teslákkal

Több mint 360 euer autóban kell frissíteni a teljesen önvezetőnek márkázott szoftvert, ami a nevével ellentétben még nem működik emberi felügyelet nélkül. Csakhogy több gond is volt a szoftverrel, például kereszteződésekben.

A Full Self-Driving (FSD) Beta, vagyis az önvezető rendszer balesetet okozhat, ezért a Tesla több mint 360 ezer járművét hívja vissza. Az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság vizsgálatai miatt kellett meglépnie ezt az Elon Musk vezette elektromosautó-gyárnak.

A teljesen önvezető technológiáját egy tesztprogramban fejleszti a Tesla, most az ebben szereplő autókat hívták vissza. Összesen 362 ezer, 2016 és 2023 között gyártott modellről van szó. A cég vezérigazgatója, Elon Musk a közlemény után sietett leszögezni, hogy nem klasszikus visszahívás történt (szerinte nem is ezt a kifejezést kell használni), hanem egy szoftverfrissítést kell letöltenie az érintetteknek.

Egy 100 milliárd forintos üzlet belülről – így hozták össze az eddigi legnagyobb magyar tech üzletet

Az önvezető szoftver többek között kereszteződésekben nem volt elég pontos. Lekanyarodó sávból is egyenesen hajtott tovább bizonyos esetekben. Jelzőlámpák sárga jelzésénél sem mindig állt meg, de gond volt a sebességkorlátozások pontos észlelésével is.

Az elnevezése ellenére az FSD még nem tesz lehetővé teljesen sofőr nélküli önvezetést. A tesztprogramban való részvétel amúgy nem ingyenes, a belépő 15 ezer dollár. A Tesla rendszere folyamatosan pontozza vezetésbiztonsági szempontok alapján a sofőröket. Ha valaki egy bizonyos szint alá esik, akkor nem folytathatja a programot.

The post Komoly gond van a Teslákkal appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés