:

Újra az élen: az EU legkorruptabb országában élünk

Újra az élen: az EU legkorruptabb országában élünk

Elkészült a Transparency International (TI) korrupciós jelentése, melyen uniós szinten a nem túl dicsőséges első helyet sikerült megszereznünk.

Magyarország az Európai Unió legkorruptabb ország a világszervezet értékelése szerint. A világranglistán szerencsére sokan megelőznek minket, ott a 77. helyen állunk.

Magyarország újabb negatív rekordot döntött, a tavalyi 43 pontjához képest idén 42-t ért el.

Több ebből Reagált az e-ker óriás az 50 milliós bírságra: Elfogadjuk, de nem értünk vele teljesen egyet Friss adatok: ennyire emelkedtek az ipari termelői árak

Ez a szám a 77. helyhez volt elég hét másik országhoz hasonlóan: Burkina Faso, Kuvait, a Salamon-szigetek, Kelet-Timor, Trinidad és Tobago, valamint Vietnám is ennyi pontot szerzett.

Az EU-n belül tavaly még megelőzött minket Bulgária, idén viszont már nálunk a legrosszabb a korrupciós helyzet.

Ahogy a Telex is megírta, a TI 180 országot és területet rangsorol egy 0-tól 100-ig terjedő korrupciós skálán, a 100 jelöli a legkisebb, a 0 pedig a legnagyobb mértékű korrupciót. Az 1995 óta mért korrupcióérzékelési indexet 13 különböző felmérés segítségével számolják ki évről évre, a kutatásba szakértőket és üzletembereket is bevonnak, hogy minél pontosabb képet kaphassanak arról, hogy az adott országban milyen mértékben van jelen a korrupció az állami intézményi rendszerben, a közszférában, a gazdaságban és a társadalomban.

A lista két vége

A világranglistán a legjobb helyezést elérő országok:

Dánia (90 pont)Finnország (87 pont)Új-Zéland (87 pont)Norvégia (84 pont).

A legkorruptabb országok:

Szomália (12 pont)Szíria és Dél-Szudán 13-13 ponttalVenezuela 14 ponttal

Borítókép és fotó: Transparency International

The post Újra az élen: az EU legkorruptabb országában élünk appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés