:

Önfeledt szex karácsonyi ajándékba. Miért ne?

Önfeledt szex karácsonyi ajándékba. Miért ne?

Legyen szép, egyedi, klisémentes, valami olyan, aminek tényleg hasznát veszi az ajándékozott. Egy meglepetés, ami túlmutat a szimpla használati tárgyakon, és a személyiséget, a gondolkodásmódot is gazdagítja. Érződjön benne a törődés, az odafigyelés, passzoljon az illető egyéniségéhez, de mégis legyen kellően általános ahhoz, hogy sokan örüljenek neki. Ilyen ajándékötleteket gyűjtöttünk össze arra az esetre, ha egy vagány, nagyvárosi nőnek keresel meglepetést.

FORBES NAGYKARÁCSONY

A sikerért meg kell dolgozni, de nem lehet mindig a sikert hajszolni. Íme néhány korábbi összeállítás a Forbes.hu-tól, mire érdemes áldozni, ami aztán a fa alá kerülhet.

8 karácsonyi ajándékötlet, ha több minőségi időt szeretnél tölteni a családoddal

Kütyüt karácsonyra? Miért ne? Van 8 szuper tippünk!

Nyolc ajándékötlet a gasztró szerelmeseinek

8 ajándékötlet, amivel meglepheted a nagyvárosi stílusos férfiakat

1. Emily Nagoski: Úgy, ahogy vagy

Talán csak én nem végeztem elég átfogó kutatást korábban, de egészen Emily Nagoski kötetéig nem találtam olyan magyarul is megjelent könyvet, ami ennyire tabumentesen, olvasmányosan, és közben szakszerűen beszélt volna a női szexualitásról. Pontosítok: nem csak a szexualitásról, hanem az ÖNFELEDT szexualitásról, beleértve a testünkhöz való viszonyt, a mentális egészségügyi aspektusokat, a tabuk leépítését, a stresszkezelést.

És időközben megjelent magyarul a szerző második műve is: az Érzelmi kiégés – amit testvérével, Amelia Nagoskival írt – , még tovább megy, és a szexualitás témájától eltávolodva a stresszkezeléshez ad tippeket. Azt gondolom, minden modern nőnek olvasnia kéne Nagoskiékat.

Ára: 4179 Ft

Forrás: nyugatitér

2. Színtanácsadás

Vannak színek, amik jólállnak, meg vannak, amik nem. Ezt mindannyian tudjuk, de az talán kevésbé evidens, hogy egy külön tudományág foglalkozik ezzel a kérdéssel, aminek szakértői vannak. Ilyen például Huszka Ági, aki a színtípus elmélet alapján természetes fényben vizsgálja meg páciensei arcát, és 2-4 óra alatt elkészíti azt az egyéni színkártyát, ami segítségével tudatosabban kombinálhatjuk a sminkjeinket és ruháinkat utána.

Ági egyébként workshopokat és képzéseket is tart, úgyhogy ha egy „haladó színtanácsadót” ajándékoznál meg, több opcióból is választhatsz.

Ára: 29 000-69 000 Ft

Forrás: Unsplash

3. Kiehl’s ajándékcsomag

A közel 170 éves történelemre visszatekintő márka az egyik kedvencem a kozmetikumok piacán. A Kiehl’s az első olyan cégek közé tartozik, akik feltüntették összetevőiket a termékek címkéjén – még mielőtt az kötelezővé vált volna – , így amikor tőlük vásárolok, biztos lehetek benne, hogy valóban természetes alapanyagokból és gyógynövényekből készült formulákat kenek majd a bőrömre, felesleges színezékek és kemikáliák nélkül.

Fun fant: a ’88-as Everest expedícióra a hegymászók is Kiehl’s termékeket vittek – ha az ő bőrük puha maradt, az ajándékozottad is elégedett lesz valószínűleg a termékekkel. Pláne, hogy karácsony alkalmából összeállítottak egy olyan csomagot, amiben az öt legnépszerűbb arckrém kapott helyet.

Ára: 17 260 Ft

Forrás: Kiehl’s

4. Dizájnerdarab a Das Fanni márkától

Ha az ajándékozottad egy igazi „fashionista”, aki a divathetet jobban várja, mint a karácsonyt, biztosan örülni fog egy hazai tervezői darabnak. Így amellett, hogy jó minőségű, akár évekre szóló ruhával gazdagodik a gardróbja, a vásárlással a fenntarthatóság törekvéseit is támogathatod. Szerencsére az ország csak hemzseg a jobbnál jobb tervezőktől, úgyhogy a teljesség igénye nélkül most az egyik kedvencemet emelném ki.

Pál Fanni, a Das Fanni márka alapítója a japán kimonók fazonját emelte át egy nagyvárosibb, lazább formába, ami egyaránt alkalmas a hétköznapokra és alkalmakra is. Az uniszex kollekcióknál rendszeresen kooperál képzőművészekkel – korábban Marosi Panni festményei, most Balázs Janka Sára egyedi mintái köszönnek vissza a ruhákról.

Ára: 15 000 – 30 000 Ft

Forrás: Das Fanni Forrás: Das Fanni

5. Emily Ratajkowski: A testem

Emily Ratajkowski az a híresség, akinek már akkor is láttad a meztelen idomait, ha alapvetően nem lógsz sokat a közösségi médiában. Tagadhatatlan, hogy a modell részben a testének köszönhetően szerzett hatalmas követőtábort, de talán eggyel kevesebben tudják azt, hogy aktivistaként és színészként is sokat letett már az asztalra. Na de hibás-e ő azért, ahogy a társadalom reagál a róla készült meztelen fotókra? Vagy épp fordítva: mi várható el a társadalomtól, ha egy nő szokatlanul gátlástalanul, természetes valójában mutatja meg magát?

Emily Ratajkowski könyve egy fontos feminista kötet, amiben provokatív, de olvasmányos módon reflektál arra, ahogy korunk társadalma tekint a női testre, és az azt övező társadalmi konvenciókra. A kötetről bővebben a májusi Life magazinunkban olvashattok, Knittel Martin soraiból.

Ára: 4499 Ft

Fotó: Jaffa Kiadó

6. Nalini ékszer és lakásdekor

A Nalini a modern kor boszorkányainak készít egyedi ékszereket és lakásdekort. Kollekciókban a természet elemeit és a Hold fázisait idézik meg, letisztult arany motívumokat és kristályt használnak, és szinte minden termékükhöz tartozik egy kis történet is.

És nem csak az eladásban, de a közösségépítésben is hisznek. Rendszeresen tartanak workshopokat, amiken a résztvevők is megtanulhatják a dekorkészítés rejtelmeit, de volt már nálunk női intim workshop is, aminek résztvevői a teremtő erőt és a kapcsolódás élményét ünnepelhették. Ha spirituális beállítottságú, természetszerető ismerősnek keresel ajándékot, náluk érdemes körbenézned.

Ára:

Forrás: Nalini Forrás: Nalini

7. Dot For You határidőnapló

Ha valami nem hiányozhat a nagyvárosi nő táskájából, az a határidőnapló. Abból is lehetőleg olyan, ami kényelmesen elfér, kompakt, átlátható és jól strukturált, és egyedi dizájnja miatt mindig öröm kézbe venni. A Dot For You 2023-as Irka kollekciójában öt különböző színben készültek éves tervezők, melyek dizájnját ezúttal is maga Baglyas Erika képzőművész, a márka alapítója készítette el.

Az Irka noteszekben megvan minden, amire a mindennapokban szükségünk lehet. Egyszerre naptár, éves, havi és heti áttekintői vannak, lehet bele jegyzetelni plusz noteszlapokon, a hátsó borítóban pedig papír zsebsegíti a kisebb cetlik, telefonszámok, blokkok tárolását. Az exkluzivitás kedvéért mindössze 500 darabot gyártottak le belőle, szóval ha ezt szánnád ajándékba, jobb, ha nem késlekedsz!

Ára: 10 500 Ft

Forrás: Dot For You

8. Pierre Guillaume Isparta parfüm

Bár sokan tartanak a parfümajándékozástól, mondván, hogy sosem lehetünk biztosak a másik ízlésében, a Pierre Guillaume Isparta az az illat, amivel tényleg nehéz mellényúlni.

A parfüm a törökországi Isparta tartományban honos nyári rózsákról kapta a nevét, ugyanis az illatában erősen fellelhető az ott szedett virágokból kinyert rózsaolaj esszenciája. Ne tévesszen meg a visszafogott üveg – az illat sokkal intenzívebb, mint azt elsőre gondolnád.

Ára: 65 500 Ft

Fotó: Salon de Parfume

The post Önfeledt szex karácsonyi ajándékba. Miért ne? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés