:
Breaking News

444.hu: Matolcsy Ádám köre sejlik fel egy New York-i luxusapartman megvásárlása mögött

Az MNB-elnök Matolcsy György fia, Matolcsy Ádám baráti köre sejlik fel egy New York-i luxusapartman megvásárlása mögött. A luxuslakásért 14 milliárd forintnyi dollárt fizettek.

A Realdeal online ingatlanmagazin számolt be júliusban arról, hogy

egy tengerentúli vásárló 34,8 millió dollárt (14 milliárd forintot) fizetett egy 350 négyzetméteres luxusapartmanért az Aman New Yorkban.

Az ikonikus, 1920-as években épült épület Manhattanben, az 5. sugárút és az 57. utca sarkán található és sokáig a legdrágább irodaháznak számított az Egyesült Államokban.

2015-ben Michael Shvo és társa, az orosz származású milliárdos, Vladislav Doronin rekordáron, 475 millió dollárért vette meg az épület 4. emelettől a 26. emeletig tartó részét, hogy ott luxusapartmanokat és 6 csillagos szállodát alakítsanak ki, Aman Resorts márkanév alatt. Az augusztus elején megnyíló hotel azonnal New York legdrágábbja lett, a legolcsóbb szobáért 3567 dollárt (közel 1,5 millió forintot) kell fizetni éjszakánként, ebben az árban a reggeli nincs benne. Hétvégénként mindez még drágább, 4200 és 5500 dollár (1,7-2,2 millió forint) között mozog a napi tarifa.

Mit vett?

A Matolcsy Ádám köréhez köthető cég a 444.hu cikke szerint a 18. emeleti, 18A-ként nyilvántartott, még a különleges épületen belül is extra adottságokkal rendelkező luxusapartmant vette meg. Főbb paraméterei:

348 négyzetméteres, három hálószobás, három fürdőszobás a legjobb panoráma arról a 100 négyzetméteres teraszról nyílik, ahová a padlótól a mennyezetig érő üvegajtók elhúzásával léphetünk ki, akár az étkezőből, akár a nappalibóla teraszon 12 méter hosszú fűtött medence található és kilátás a Central Parkraa legnagyobb hálószobából privát terasz nyílik, jacuzzivalházimoziszoba, otthoni mosodabelépő az Aman privát klubjába, ahová az egyszeri tagsági díj 200 000 dollárba (80 millió forintba) kerül és 15 000 dollár (6 milló forint) az éves tagdíj

Ki vette meg?

Ez bonyolultabb kérdés. Bár a lakást megvásárló céget az Egyesült Államokban jegyezték be, valójában magyar a vevő. Az ingatlant megvásárló MN A18 LLC-t 2021. április 27-én jegyezték be odaát. Egyértelműen erre a projektre hozhatták létre, a névben az MN és az A18 egyszerre utal az Aman márkanévre és a 18. emeleti apartmanra is. A céget a nyilvánosság számára ismeretlen R. E. jegyeztette be tavaly tavasszal. A fellelhető hivatalos iratok szerint az adásvételi szerződést 2022. június 30-án L. T. írta alá, aki szintén ismeretlen a közvélemény előtt.

A szerződésben szerepel egy budapesti cím: a Lövőház utca 39. Ez egy irodaház címe, egyik fele a Lövőház utcára, a másik a Millenárisra néz.

De hogyan függ össze a Lövőház utca 39., az amerikai cég alapítója és a szerződés aláírója? Nem is annyira nehéz összekötni őket, a megoldás: a Matolcsy Ádám Baráti Kör.

The post 444.hu: Matolcsy Ádám köre sejlik fel egy New York-i luxusapartman megvásárlása mögött appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés