:

GLLRT: Tiborcz Istvánhoz kerül a nagy múltú budapesti szálló

GLLRT: Tiborcz Istvánhoz kerül a nagy múltú budapesti szálló

A tizedik leggazdagabb magyar érdekeltségébe tartozó ingatlanbefektetőtől Orbán Viktor vejének érdekeltségébe került az épp zárva tartó és megújuló Gellért.

A Tiborcz István többségi tulajdonában álló BDPST csoport megegyezett a Jellinek Dániel-féle Indotek csoporttal, a december 9-én aláírt tulajdonrész-vásárlási megállapodás értelmében a tranzakciós folyamat zárását követően a Gellért szálló a BDPST csoport érdekeltségébe fog kerülni – közölték péntek délután.

A közlemény szerint „a hotel védett épületét műemléki értékeinek megóvásával és egyedülálló adottságaira alapozva fejleszti egy korszerű, ötcsillagos hotellé a BDPST Zrt.”.A Gellért szállóban a tervek szerint 139-150 vendégszobát és lakosztályt alakítanak ki, valamint a hotel belső terei is felújításra kerülnek.A felújítás fejlesztője a BDPST Ingatlanfejlesztő Kft. Az épületben található Gellért fürdő területét nem érinti az építészeti átalakítás. Üzlet Forbes 8 perc olvasás
GLLRT: Tiborcz Istvánhoz kerül a nagy múltú budapesti szálló
Üzlet Forbes 8 perc olvasás
GLLRT: Tiborcz Istvánhoz kerül a nagy múltú budapesti szálló
Napi címlap Vaszkó Iván 12 perc olvasás
Miért most vesz ki még a helyi lakos is szobát, mikor a hotel már egy évszázada ott áll? – a Gellért búcsúja

A Danubiustól az Indotekig, majd a BDPST-ig

A Gellértet még 2019 júniusában vásárolta meg a tizedik leggazdagabb magyar, Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó Indotek csoport a szállót négy évtizedig vivő Danubius Hotels szállodalánctól (a tranzakció hátteréről tavaly tavasszal írt a Direkt36).

Utána két éven át, az átépítés tervezési szakaszában és az engedélyezési eljárás befejezéséig még a Danubius maradt az üzemeltető, de 2021. december elsejével lejárt a közös szerződés. Aznap reggelig aludtak ott az utolsó vendégek, azóta zárva is a Gellért, akkor pedig megkezdődött az átadás-átvétel a Danubius és az Indotek között.

A megállapodás megszületésekor az Indotek még úgy fogalmazott: az eredeti külsőt megtartva, de teljesen meg szeretné újítani a műemléki védelem alatt álló szállót, valamint szintén ötcsillagos szállodát terveztek a Gellértből.

A fürdőnek a főváros maradt a tulajdonosa, az a szállótól régóta külön működik, hiába egy épület a kettő, és hiába nyílik a kettő között ajtó is a pincében.

Tavaly a Gellért jelképes bezárásakor a Forbes.hu is körbejárta és fotózta a legendás szállót, a cikk ide kattintva érhető el.

The post GLLRT: Tiborcz Istvánhoz kerül a nagy múltú budapesti szálló appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés