:
Breaking News

Nagy üzlet: Németországban terjeszkedik a magyar IT-cég

A tőzsdei cég 2020 óta a mostani akvizícióval együtt 8 céget vásárolt fel.

A magyar Gloster Infokommunikációs Nyrt. többségi, 51 százalékos tulajdonrészt szerzett a németországi székhelyű G-plus Consulting GmbH-ban,

így olyan német autómárkák közvetlen informatikai beszállítója lett, mint a Volkswagen és az Audi

– tudatták a felek a Forbes.hu-val csütörtök kora délután.

A felek a tranzakció kapcsán még júliusban írtak alá kötelező érvényű ajánlatot.

Több ebből Minimálbér 2023-ban: közel a megállapodás, ennyivel emelkedhet Válság ide vagy oda, erre most is van kereslet: pezsgőbemutatón jártunk az Operában

A részletek

Az akvizíciót több hónapnyi együttműködés előzte meg. 2022. júniusában a Gloster a G-plus-on keresztül nyerte el a német Audi gyártáshoz kapcsolódó riporting rendszerének megújítási projektjét 700 ezer euró értékben.

A felvásárlás után a német cég Gloster GmbH néven folytatja tevékenységét, vezetője, Sárközi Zoltán a Gloster Nemzetközi Szoftverfejlesztési Üzletágának vezetője lesz.

Sárközi több mint 10 évet töltött a német autóiparban technológiai beszállítóként, hazatérve alapította meg a 2021 óta szintén a Glosterhez tartozó Minero IT Hungary Kft.-t.

„Óriási lépés ez a német autógyártókkal történő együttműködésben” – nyilatkozta Szekeres Viktor, a Gloster igazgatóságának elnöke, aki szerint

„azzal, hogy a Gloster kinyitotta a kaput a szoftverfejlesztés előtt, hosszú távon a széles értelemben vett hazai IT-iparágra is hatással lehet”.

Nemzetközi nyitás

A hazai IT-cégnek ugyan ez az első külföldi irodája, de árbevételét tekintve már most jelentős részben nemzetközi megrendelésekre támaszkodik. 2022 első félévében a teljes cégcsoport árbevételének közel 30 százaléka már külföldről származott. A G-plus Contsulting GmbH 2009-ben alakult, magas minőségű nearshore szolgáltatásokat nyújt a német piacon.

Májusban számoltunk be a Forbes.hu-n arról, hogy a Gloster felvásárolta a Ff. next nevű hazai fintech céget. A májusi ügylet a Gloster 2025-ös stratégiájának részeként jött létre, melyben nagy növekedés előtt álló felhős és szoftverfejlesztő cégek akvizícióján túl a 2021-es pénzügyi eredmények négyszerezését tűzték ki célul.

A stratégia része az is, hogy szoftverfejlesztési szakértőként kiterjedt jelenléttel, saját értékesítési irodákkal, helyi és magyar alkalmazottakkal legyenek jelen a DAH régióban (Németország, Ausztria, Svájc).

A borítóképen Szekeres Viktor, a Gloster igazgatóságának elnöke az október 6-i Forbes Money Summit eseményen.

The post Nagy üzlet: Németországban terjeszkedik a magyar IT-cég appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés