:
Breaking News

Ezeknek járj utána, ha kávégép beszerzése előtt állsz

Ezeknek járj utána, ha kávégép beszerzése előtt állsz

Mindössze egy nap az életedből, de cserébe annak hátralévő részében garantáltan finom kávét készítesz magad és környezeted legnagyobb örömére. Hiszen egyvalamit biztosan megtanultunk a Covid karanténok és home office-ban töltött órák alatt: jó kávé nélkül nem lehet (túl)élni a bezártságot.

Hogy mit tud egy hobby barista tanfolyam? Egy jó alapot, egy induló elméleti tudást, ami ahhoz segít hozzá, hogy megértsd a kávé működését és fizikáját, és közben persze jól is szórakozz, merthogy mégiscsak egy gasztro workshopról van szó és nem izzasztó tanulásról.


Kiss Döníz barista tréner a Coffee Education Center egyik tulajdonosa nap mint nap a barista iskola Corvin negyedben található oktatótermében pellengérezi a kávérajongó résztvevők tudását és kifogyhatatlan lelkesedésével népszerűsíti az újhullámos kávéfogyasztást: „Egy karos kávégépen neked kell beállítani az eszpresszó receptet, az őrlemény megfelelő szemcseméretét, mennyiségét és az ideális extrakciós időt is. Macerásnak hangzik, de gyorsan bele lehet jönni és jókat kísérletezgetni. A home barista tanfolyamon egy cuppinggal, azaz kóstolással kezdünk, ahol a kávéban fellelhető ízjegyekkel ismerkedünk, majd a kávé történetet és elméletet követő fennmaradó részben az igazi baristáskodásé a főszerep és eszpresszókat állítunk kóstolás alapján valamint latte-art öntéseket gyakorolunk.”

Természetesen, ha valaki nem állna meg a hobby barista szintnél és igazán komolyan érdekli ez a szakma, akkor a Coffee Education Center várja négynapos professzionális barista képzésére és a home baristához hasonló rövidebb workshopokra.

The post Ezeknek járj utána, ha kávégép beszerzése előtt állsz first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés