:

Mennyiségi stop van a trappistán

Mennyiségi stop van a trappistán

Mennyiségi limitet vezetett be üzleteiben a trappista sajtokra a Spar. A korlátozások jóval felette vannak annak, amennyit egy átlagos családi bevásárláskor vennénk.

A 24.hu szúrta ki, hogy a Spar üzleteiben nemcsak az árstopos termékekre vezettek be mennyiségi korlátozást a vásárlásnál, hanem a jelentősen megnövekedett árú trappista sajtra is. Egy alkalommal csak három kilogramm vásárolható.

Interjú Fekete Emese 22 perc olvasás
Tesco-vezér: Ezért van kevés csirke, és ezért aránytalanul drága minden, ha kifogy a mellfilé
Napi címlap Topolay Gábor 17 perc olvasás
SPAR-vezér az árstopokról: Emeltünk, de nem tudjuk kompenzálni a teljes veszteséget

Ez a korlátozás a Spar Magyarország Kft. által mérlegcímkével ellátott trappista sajtjokra vonatkozik, tehát azokra a kiszerelésekre, melyeket ők maguk szeletelnek és mérnek le.

A Spar a 24-hu-nak válaszolva közölte, azért vezettek be mennyiségi korlátozást a nem árstopos termékre, mert nincs belőle elegendő elérhető mennyiség a piacon.

Heiszler Gabriella, a Spar vezérigazgatója néhány hete a Forbes.hu-nak adott interjújában fejtette ki, miért emelkedett meg a sajtfajta ára:

„Azért, mert a 2,8 százalékos tejen van árstop, a 1,5 százalékoson nincs. A forgalom a 2,8 százalékos tej felé terelődik, tehát több tejzsírt vonnak ki a gyártók a piacról, a folyótejbe adják el a tejzsírt a trappista helyett, ami a kínálaton át drágítja a sajtokat. A hatósági árazásnak középtávon ilyen hatása van.”

The post Mennyiségi stop van a trappistán appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés