:

Újabb cseh online cég tör be a magyar piacra

Újabb cseh online cég tör be a magyar piacra

Elindult a cseh online patika, a legnagyobb drogériákkal venné fel a versenyt.

A drogériák piacát hódítaná meg a legújabb cseh e-kereskedelmi szereplő, a Pilulka. A cég Csehországban online patikaként működik, de itthon a magyar jogszabályi környezet miatt nem forgalmaz sem receptre felírt, sem vény nélkül kapható gyógyszereket. A Pénzcentrum szerint a Pilulka az itthoni vezető drogériákkal, azaz a dm, a Rossmann és a Müller hármasával próbálja majd felvenni a versenyt.

A Pilulka cégcsoportot 2013-ban, egy testvérpár, Martin és Petr Kasa alapította. Indulásukkor Csehországban és Szlovákiában kezdték meg működésüket, majd rá öt évre, 2018-ban Romániában is megjelentek. A céget 2020-ban vezették be a prágai tőzsdére, a magyar nyitás után Ausztria lesz a következő állomásuk.

A magazin Gólya Ágnes 4 perc olvasás
Így lesz a csokis kifliből unikornis – a Kifli.hu-sztori az októberi Forbesban
Üzlet Fekete Emese 9 perc olvasás
Cseh titánok, akik versengve hajtanak a pénzünkre az interneten. Kik ők?
Napi címlap Vaszkó Iván 11 perc olvasás
Csendben megnőtt a román tulajdonrész a magyar e-ker óriásban – megnéztük a bukaresti birodalmat

Nem a Pilulka az egyetlen ambíciózus cseh versenyző a hazai e-kereskedelmi cégek között: az októberi Forbesban megírtuk a Kifli világra szóló történetét, mellette az Alza.hu és a Mall.hu is cseh gyökerűek.

A MAGYAR E-KERESKEDELEM KIRÁLYAI

A csehországi és szlovákiai Forbesszal karöltve idén először készítettünk listát a legjobb magyar webáruházakról, a rangsor az októberi Forbesban jelent meg, valamint elérhető online is.

The post Újabb cseh online cég tör be a magyar piacra appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés