:
Breaking News

Árat emelnek a főváros mozijai, itt az újabb lélektani határ

Mostantól a Corvin és társaiban is kettessel kezdődnek a mozijegyárak. A kedvezményes jegyeket békén hagyták.

A fővárosi tulajdonú Budapest Film Zrt. által üzemeltetett hat moziban is áremelés lesz érvényben a november 3-tól meghirdetett vetítésekre – derült ki a mozik honlapjáról. Teljes áron innentől itt sem lehet megúszni kétezer forint alatt a mozijegyet.

Mennyi az annyi?

Mind a hat egységben (Corvin, Puskin, Művész, Toldi, Tabán, Kino Cafe) 2100 forintra emelik a 2D-s vetítésekre szóló, teljes árú jegyek árát.

Függetlenül attól, hogy a közönségfilmeket gyakrabban játszó, soktermes, nagyobb vásznas Corvinról, vagy pedig a sokkal apróbb Tabánról vagy Kino Caféról beszélünk. A Corvin 3D-s vetítéseire sem 2000, hanem 2300 forint lesz jövő hét csütörtöktől a jegy.

Több ebből Mérföldkő: drágább lett a Cinema City, mint a nagyobb streamingszolgáltatók Ikonikus budapesti mozik korlátozzák nyitva tartásukat

31 százalék felett

A legnagyobb arányú emelés a Tabánban és a Kino Caféban várható, itt eddig 1600 forint volt a teljes árú jegy,

több mint 31 százalékos az emelés.

A Corvinban 1850-ről, a Művész-Puskin-Toldi hármasban 1750-ről emeltek.

Ami maradt

Más díjmódosulásokat nem szúrtunk ki, a diák- és nyugdíjas jegyek mindenhol maradnak 1300-ért, illetve a Corvinban 1400-ért, sőt az utóbbiban a szerdai kedvezményes nap 1400 forintos jegyét sem piszkálták.

Az egyértelmű okok

Várható volt, hogy a BuFi – többek közt a Cinema Cityhez hasonlóan – lépni fog az energiaválság közepette. Pontosabban lépni fog még egyet, hiszen azt már korábban bejelentették, hogy egyes mozijaikban hamarosan szünetelni fog hétfőnként és keddenként a vetítés. Akkor Liszka Tamás, a BuFi vezérigazgatója azt mondta az IGN Hungarynek, hogy

25 százalékkal szeretnék csökkenteni az energiakiadásaikat, ami a rezsiköltségek növekedése miatt akár 8-10-szerese is lehet az eddigieknek a téli időszakban. 

A mozik jelenlegi helyzetéről nemrég a G7 csinált körképet, az írást a Forbes.hu is szemlézte.

Borítókép: az 1922-ben épült, és 1996-ban újjáépült Corvin Filmszínház a főváros VIII. kerületében a Corvin közben.

The post Árat emelnek a főváros mozijai, itt az újabb lélektani határ appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés