:

2,3 milliárd forintért eladó a villa, ahol Elvis Presley a mézesheteit töltötte

Presleyék esküvője is itt lett volna.

5,65 millió dollárért (kb. 2,37 milliárd forintért) árulják Elvis Presley egykori, Palm Springs-i házát. A múlt század közepén épült házban töltötte Elvis és Priscilla Presley a nászútját 1967-ben. Az épület „House of Tomorrow” néven lett ismert, a Look magazin is ezen a néven mutatta be 1962-ben.

Az amerikai Forbes azt írja, a House of Tomorrow íves alaprajzával, futurisztikusnak ható elemeivel (beltéri konyhai grill, központi porszívórendszer, falra szerelhető rádiók) emelkedett ki a többi kortárs, jellemzően dobozszerű épület közül. (A linken pár fotó is van az épületről.) Az otthont Elvis menedzsere, Tom Parker ezredes ajánlotta Presleyéknek saját, szintén Palm Springs-i otthona közelében.

Több ebből Így néz ki belülről a 4 milliárd forintért eladó ingatlan, amit Justin Bieber 6 modellel együtt bérelt hetekig

Az Alexander Építőipari Vállalat az ötvenes évek végén, hatvanas évek elején építette a 430 négyzetméter alapterületű házat William Krisel építész tervei alapján. A négy kör alakú lakórésszel rendelkező épületben négy hálószoba és öt fürdőszoba található, de van természetesen medencéje, kandallója, egy mini szórakozóhelye, az üvegfalak pedig a hegyekre néznek.

A ház nemrég kétéves felújításon esett át.

A Toptenrealestatenews.com szerint Elvis esküvői helyszínnek és nászutas helyszínnek is ezt a házat bérelte, ám amint a sajtó megneszelte a közelgő esküvőt, végül változtattak a terven és Las Vegasba repültek, ahol az Aladdin Hotelben házasodtak össze 1967. május 1-én.

Borítókép forrása: Wikipedia/Creative Commons

The post 2,3 milliárd forintért eladó a villa, ahol Elvis Presley a mézesheteit töltötte appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés