:

Ikonikus budapesti mozik korlátozzák nyitva tartásukat

Ikonikus budapesti mozik korlátozzák nyitva tartásukat

A Budapest Film által üzemeltetett budapesti mozik közül három, a Corvin, a Toldi és a Puskin hamarosan a hét első napjain, azaz hétfőn és kedden  – kísérleti jelleggel  – zárva tart.

A Corvin november 3-tól, a Toldi és a Puskin pedig november 17-től áll át az új nyitvatartási rendre, az intézkedésre pedig természetesen az elszállt rezsiköltségek miatt van szükség, írta a IGN.

Mérföldkő: drágább lett a Cinema City, mint a nagyobb streamingszolgáltatók

A Budapest Film vezérigazgatója, Liszka Tamás a lapnak elmondta, hogy

25 százalékkal szeretnék csökkenteni az energiakiadásaikat, ami a rezsiköltségek növekedése miatt akár 8-10-szerese is lehet az eddigieknek a téli időszakban.

A hétfői és keddi vetítéseket későbbi napokra fogják átcsoportosítani, ugyanakkor a mozikhoz tartozó kávézókat, illetve a filmfesztiválokat (pl. a Verziót és a Corvin megnyitásának 100. évfordulójának ünnepi vetítéseit) nem érinti az intézkedés, a vendéglátóegységek továbbra is nyitva tartanak, a fesztiválvetítések pedig meg lesznek tartva.

A Nagykörúton található Művész mozit nem érinti az intézkedés egyelőre, ott továbbra is tartanak vetítéseket hétfőn és kedden is.

Több vidéki mozival ellentében a Budapest Film tehát teljes bezárás helyett ezzel a megoldással próbál spórolni, az intézkedéseket pedig annak tükrében módosítják, hogy milyen lesz a tél

The post Ikonikus budapesti mozik korlátozzák nyitva tartásukat appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés