:

A stadionokat is elérte a rezsikrízis, újabb aréna zár be

Csak annyira fűtik fel a debreceni stadiont, hogy megakadályozzák az infrastruktúra elfagyását.

November elejétől a debreceni stadiont is bezárják télire, a DVSC jövő hónapban játszottt utolsó mérkőzése után már csak annyira fűtik fel az intézményt, hogy ne fagyjon el teljesen az infrastruktúra, írja az RTL. Pál László, a Debreceni Nagyerdei Stadion Üzemeltető Kft. ügyvezető igazgatója a csatornának elmondta, hogy ez alől csak azok a helyiségek jelentenek majd kivételt, ahol dolgoznak.

Év végéig már nem is fűtenek be jobban, a továbbiakról pedig az energiakereskedők árakánlatai alapján döntenek.

Nem ez az első stadion, ahol a működést át kell gondolni az energiakrízis tükrében: Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester szerdán jelentette be, hogy november közepétől szintén csak az elfagyás megelőzéséig fűtik fel a Mol Aréna Sóstó stadiont – és a januári folytatás is kérdéses az energiaköltségek elviselhetetlen terhe miatt.

Több ebből A stadionokat is elérte a rezsikrízis, újabb aréna zár be Így hat a lakásárakra a csúcsra futó infláció

Az energiaválság miatt két NB III.-as csapat, a Balassagyarmat és a Makó is visszalépett menet közben a bajnokságtól, valamint két NB II.-es csapat, Diósgyőr és Szeged is bejelentette: mérkőzéseiket a takarékosság miatt nem tudják villanyfénynél megrendezni, írja a 444. Bajban van az Euroliga-címvédő, magyar bajnok Sopron női csapata is: a megnövekedett rezsiárak válságmenedzselésre álltak át.

The post A stadionokat is elérte a rezsikrízis, újabb aréna zár be appeared first on Forbes.hu.