:
Breaking News

Nincs vége: Elon Muskot megint beperelték

Nincs vége: Elon Muskot megint beperelték

Már épp lecsendesedett volna a Twitter kontra Musk-ügy, újabb pert kapott a nyakába a technokirály.

Áprilisban 44 milliárd dollárért tett vételi ajánlatot, majd júliusban úgy döntött Elon Musk, a kamuprofilok és robotfelhasználók mennyisége miatt mégsem veszi meg a Twittert. A história ismert: a közösségi oldalt üzemeltető vállalat ezután beperelte a Tesla-vezért, Musk pedig 10 milliárd dolláros büntetés elébe nézett.

A tárgyalások előtt ezért október elején végül bejelentette, hogy mégis megveszi a platformot az eredeti vételárért.

Csakhogy az álláspontja folyamatos változtatásának, és a több mint fél évig húzódó ügynek kárát a Twitter részvényárfolyama, így a weboldal befektetői látták. Az egyik befektető, Giuseppe Pampena ezért perli Muskot: szerinte ugyanis mindez színjáték volt, amivel a világ leggazdagabb embere csak egy jobb üzleti pozíciót akart elérni (vagyis sokallta érte a 44 milliárd dolláros eredeti ajánlatot) – írja anyalapunk, az amerikai Forbes.

Itt a szappanopera újabb része: nemet mondtak Elon Musk milliárdos ajánlatára

A San Franciscóban beadott csoportos kereset szerint Musk arra használta fel a vonakodását, hogy kételyt keltsen a felvásárlással kapcsolatosan, és így borotváljon le mintegy 11 milliárd dollárt a vételárból. Az, hogy most végül tényleg megveszi a közösségi oldalt, a felperes Pampena szerint azt bizonyítja, hogy mindvégig blöffölt, valójában mindig is nyélbe akarta ütni az üzletet.

The post Nincs vége: Elon Muskot megint beperelték appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés