:

Új cége van Habony Árpádnak, nem kevés készpénzt tett bele

Új cége van Habony Árpádnak, nem kevés készpénzt tett bele

Orbán Viktor informális tanácsadója, Habony Árpád új céget jegyeztetett be, amelynek alaptőkéje 150 millió forint.

Habony Árpád új vagyonkezelő céget jegyeztetett be a 24.hu cikke szerint. A szentendrei székhelyű Futurum Investments Zrt. alaptőkéje 150 millió forint, vezérigazgatója pedig Halkó Gabriella, aki az Andy Vajna-féle TV2 gazdasági és stratégiai igazgatójaként vált ismertté.

Habonynak a magyar cégadatbázisban ez az egyetlen működő cége, mert a másik, a Színes Tinták Kulturális Tanácsadó Bt. végelszámolás alatt áll. Londoni, titokzatos politikai tanácsadó cége ugyanakkor több mint egymillió fontos vagyont halmozott már fel, írta a 24.hu.

Több ebből Így veszi be Orbán Viktor a közösségi médiát Meglepő húzással spórolna áramot ez az európai ország

Valójában azonban nagyobb a holdudvara, de a luxus életviteléhez szükséges jövedelmeinek forrása ismeretlen.

Az újonnan alapított cég alaptőkéje 150 millió forint készpénzből áll, amit teljes egészében befizettek az alapításkor.

Habony érdekeltségében áll a – Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvánnyal és a honvédelmi miniszter Szalay-Bobrovniczky Kristóffalközös – V4NA „hírügynökség”, amely a kormányoldali médiát külföldi hírekkel látja el.

Erről írta meg nemrég az Átlátszó, hogy a nemzetközi hírügynökség nem Londonban, hanem Óbudán üzemelt, és annak sem bukkantak a nyomára, hogy helyszíni tudósítóik lennének a célországokban.

Üzlet Forbes 3 perc olvasás
Megvan, kik viszik tovább Andy Vajna kaszinóit, építési nagyvállalkozóhoz és politikai tanácsadóhoz vándorol az osztalék
Üzlet Bánlaki D. Stella 11 perc olvasás
Ők a legbefolyásosabb magyar nők: Novák Katalin és Orbán Ráhel az élen, Havas Ágnes helyére Kolosi Beáta lép
Pénz Forbes 1 perc olvasás
Habony Árpád londoni cégében már több mint 500 milllió áll

Halkó Gabriella főleg a médiában épített céghálót, 2020-ban a Forbes legbefolyásoasbb magyar nőket bemutató listáján is szerepelt, az előkelő 2. helyen. Halkó Habony Árpád baráti körébe tartozik, ennek tudható be, hogy több igazgatósági posztot is kapott fontos cégekben, az ugyancsak Habony-közeli Szalay-Bobrovniczky Kristóf érdekeltségeinél. Halkó a vezető testület tagja lett az öt fővárosi kaszinó koncessziós jogát birtokló Las Vegas Casino Zrt.-ben.

De bevették az orosz Transzmasholdinggal közös, eurómilliárdos üzletbe is, a Magyar Vagon Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-ben az idén júniusig ugyancsak igazgatósági tag volt – írja a 24.hu.

Borítókép: Hunters race

The post Új cége van Habony Árpádnak, nem kevés készpénzt tett bele appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés