:

Igen dizájnos, megóvja a hajat, és nagyon nem olcsó: Magyarországra is befutott a tudományos hajformázó

Igen dizájnos, megóvja a hajat, és nagyon nem olcsó: Magyarországra is befutott a tudományos hajformázó

Forma-1-es autók és vadászrepülők tervezésénél használt technológiákat vetettek be az új Dyson Airwrap Complete Long hajformázó megalkotásánál. A termék hivatalosan is megérkezett Magyarországra, a hajat úgy kíméli, mint semmi más, viszont igen sok pénzbe kerül.

Ahhoz képest, hogy száz éve még egymást érték az európai technológiai-elektronikai cégek, mára nem sok ilyen vállalat maradt. A kevés megmaradt vállalat egyike a brit Dyson, amely olyan termékekre fókuszál, amik valamilyen úton-módon kapcsolódnak a levegőhöz.

Napi címlap Fekete Emese 7 perc olvasás
Pataki Ági rátalált a kortalan szépség titkára, és most kapszulákban árulja
Üzlet Forbes 2 perc olvasás
Milliárdos szépség – Rihannát márkája a leggazdagabbak közé repítette
A jó élet Szalai Péter 7 perc olvasás
Tényleg elbánik a makacs kosszal és a kutyaszőrrel a Miele csodaporszívója? Most kiderül!

A márka leginkább az álló porszívóiról ismert, de a kínálatában megtalálhatóak a futurisztikus külsejű, a nullás kilométerkőre hasonlító légtisztítók, hajszárítók, illetve a hajformázók is.

Dyson Airwrap Complete Long. Kép: Dyson

Ez utóbbi termékcsaládot bővítette a cég mostanában a Dyson Airwrap Complete Long névre hallgató multifunkciós hajformázóval, amelyet Magyarországon is bemutattak hivatalosan komoly felhajtás mellett. Az eseményen óriási influencer felvonulás volt, bárhova nézett az ember, mindenhol TikTok-, Insta– vagy ‘YouTube-hercegnőket és hercegeket látott.

Jake Rynolds, Dyson.

Az igazi sztár persze az új Airwrap volt, amelybe, mint ahogy azt Jake Reynolds, a Dyson hajápolási fejlesztőmérenöke elárulta, minden tudásukat belepakolták.

Extrém hőmérséklet helyett

Rengeteg rivális hajformázó eszköz igen magas hőmérsékletet használ a kívánt célok elérése érdekében.

Mindez viszont szó szerint megkínozza a hajszálakat, amelyek ennek következtében komolyan sérülhetnek. A roncsolódás miatt pedig egy idő után veszítenek rugalmasságukból, vastagságukból és fényükből.

A Dyson munkatárásától kapott infók értelmében viszont ők arra törekedtek, hogy ezt elkerüljék, és ehhez az úgynevezett Coanda-hatást hívták segítségül.

Egészséges hajszál vs. roncsolt hajszál.

A Coanda-effektus egy áramlástani fizikai jelenség, amely Henri Coandă román mérnök nevéhez kötődik, aki észrevette, hogy a környezetéhez képest nagyobb sebességű folyadék- vagy gázsugár követi a közeli konvex felületet is, szinte hozzátapad a felülethez. A Coanda-effektust használják a Forma-1-es autók, illetve repülőgépek, és mint kiderült már a hajformázók tervezésekor is.

A Forma-1-es autóknál is ezt használják.

A Dyson Airwrap Complete Long multifunkciós hajformázónál ugyanis ennek segítségével egy körkörös légörvényt hoznak létre a henger körül, ami finoman vonzza, felcsavarja és göndöríti is a hajat. Ennek köszönhetően nincs szükség arra, hogy extrémen magas hőmérséklettel kényszerítsék a hajszálakat.

Turbinák és intelligens hőkezelés

A termékbe egy komplex, nagy teljesítményű, 13 turbinalapátból álló motor került, amely másodpercenként akár 1850-es (!) fordulatra képes, legalábbis a vállalattól kapott információk értelmében.

Magas tudomány egy hajformázó belseje.

Emellett a masina kapott egy intelligens termosztátot, amely másodpercenként negyvenszer méri a hőmérsékletet, és úgy szabályozza a fűtőegységet, hogy a hőfoka mindig szigorúan 150 fok alatt maradjon. Az eszköz tervezése során figyelmet fordítottak arra is, hogy a hajat már akár nedves állapotban is képes legyen formázni és egyszerre szárítani.

Mire jó?

Mindez nagyon menőn hangzik, de nyilván az embereket az érdekli igazán, hogy maga a masina mire jó. Az alkalmazott technológiák és a mellé járó kiegészítők segítségével a felhasználók igazán sokoldalúan alakíthatják frizurájukat elméletben. A különféle kefék, toldalékok bevetésével alkothatóak dús fürtök (akár vékony hajszálakból is), klasszikus hullámok, lágy hullámok, sima frizura göndör hajból, és még “tengerparti hullámok” is.

Sokoldalú eszköz. Kép: Dyson

Mennyi? MENNYI?

A hivatalos bemutatón jó néhányan ki is próbálták a masinát, sőt volt akinek fodrász segített. Mindenki meglehetősen elégedettnek tűnt, szóval jó eséllyel tényleg egy életképes eszközről van szó, de persze ezzel kapcsolatban az igazságot csak egy normális tesztelés során lehetne kideríteni.

Nem lesz kifejezetten olcsó.

Azt viszont már most lehet tudni, hogy az alapvetően otthoni használatra szánt új Dyson Airwrap Complete Long multifunkciós hajformázó mennyibe kerül:

239 000 forintot kóstál a masina, ami ebben a termékcsaládban kirívóan magas összegnek számít.

Az angol cég mondjuk sosem arról volt híres, hogy az árháborúban vitézkedne, és ha igaz, amit állítottak róla, akkor tényleg evolúciós lépést jelent, szóval még az is benne van a pakliban, hogy ennyit meg is ér.

The post Igen dizájnos, megóvja a hajat, és nagyon nem olcsó: Magyarországra is befutott a tudományos hajformázó appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés