:

Így mentené a cégeket Orbán – újabb részletek

Kihelyezett frakcióülését a Fidesz–KDNP Balatonalmádiban, ahol Orbán Viktor újra beszélt arról, hogyan látja a világ alakulását és részetek derültek ki arról, mire készül a kormány.

Elhúzódó konfliktusra számít Ukrajnában a kormányfő és a brüsszeli szankciókat okolta az energiaárak emelkedése miatt a miniszterelnök Balatonalmádiban. A Magyar Nemzet információi szerint ugyanakkor beszélt újdonságokról is.

A következő időszak feladatai Orbán Viktor szerint:

A családokat a rezsicsökkentett ár, tűzifaprogram és barnaszénprogram védi;a vállalkozásokat három dologgal fogják segíteni: egy több mint kétszázmilliárdos programmal az energiaintenzív kis- és középvállalkozások segítésére, termelő vállalatokat támogatnak az energiaköltségük részbeni átvállalásával és energiamegtakarítást eredményező beruházások támogatásával;lesz gyármentő programjuk,és a szolgáltató szektor számára lesz új munkahelyvédelmi akcióterv is. Több ebből Nincs megállás a hullámvasúton: így áll a forint Így mentené a cégeket Orbán – újabb részletek

Újdonság, hogy kiderült, 200 milliárdos keret van a kkv-k megsegítésére és az is, hogy a feldolgozóipar mellett a szolgáltató szektor is kaphat majd célzott segítséget.

Korábban sajtóinformációk arról is szóltak, hogy a kormány újabb családtámogatási kedvezményekről is dönthet, de erről egyelőre nincs hír. Az árstopok fenntartásától a hétvégén döntött a kabinet.

The post Így mentené a cégeket Orbán – újabb részletek appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés