:

Máris komoly hibát találtak az iPhone 14-ben

Máris komoly hibát találtak az iPhone 14-ben

Nem sokkal azután, hogy kereskedelmi forgalomba kerültek az idehaza kiemelkedően magas áron kínált új iPhone modellek, meg is találták az első komoly hibát az Apple új szériájában. A Gizmodo szerint ráadásul a 14-es széria csúcskészülékét, a Pro Max modellt, azon belül is az optikai képstabilizátort (OIS) érinti a hiba. Csak emlékeztetőként, az iPhone 14 Pro Max 1 TB-os változata itthon 930 ezer forintba kerül.

Kapcsolódó Itt vannak az iPhone 14 magyar árai Közel egymillió forint lesz a legerősebb iPhone 14.

A közösségi médiát jószerivel ellepték azok a videók, amelyeken a meglepődött tulajok kezében a telefon vibrálni és kattogni kezd, mikor olyan appokkal akarják használni a kamerát, mint a TikTok, a Snapchat vagy az Instagram. A közösségi médiás alkalmazások megnyitásakor a hátlapi kameráknál hallani a legfurcsább hangokat, némelyik mintha elektromos kisüléshez hasonlítana.

Ráadásul a bug a teljesítményre is hatással van: a probléma hatására a kamerakép rázkódik, éppúgy, mint a telefon egésze.

Az esetről elsőként beszámoló Guardian szerint a probléma minden bizonnyal az iPhone beépített képstabilizáló funkciójából ered, amelyet az iPhone 6 Plusban mutatott be elsőként a gyártó. Ez a funkció egy motorra támaszkodva köszöböli ki a készülék rázkódását. Azonban ugyanez a motor most a hiba forrása lehet.

Kapcsolódó Már elérhető az iOS 16 Sok az újdonság.

A Reddit-fórumok felhasználói azt gyanítják, hogy mivel csak a harmadik féltől származó appoknál tapasztalható a hiba, könnyen lehet hogy csak annyit kell majd tenni, hogy amint megérkezik az iOS16-frissítés, telepítik azokat a hibás alkalmazásokhoz.

Well I found my first iPhone 14 Pro Max bug… pic.twitter.com/WhuOrcqdph

— Naaackers (@Naaackers) September 17, 2022

Lányi Örs további cikkei Váratlan csellel játszhatják ki a rendszert a gyorshajtók600 méteres híd omlott össze a tajvani földrengésbenTényleg lehetetlen bármit is törölni az internetről?

The post Máris komoly hibát találtak az iPhone 14-ben first appeared on 24.hu.