:

Erzsébet hű társai is a temetésen, végső búcsút vettek a királynőtől

Erzsébet hű társai is a temetésen, végső búcsút vettek a királynőtől

Hétfőn este végső búcsút vettek a szeptember elején 96 évesen elhunyt brit királynőtől, II. Erzsébettől. Az utolsó nyilvános búcsúszertartást a windsori kastély Szent György-kápolnájában tartották 800 meghívott vendéggel. Ma este lesz egy családi gyászszertartás is, ami a nyilvánosság kizárásával zajlik majd.

Hétfőn délután Londonból a windsori kastélyhoz vonult a gyászmenet II. Erzsébet néhai királynő koporsójával. Windsorban, 800 meghívottal egy gyászistentiszteleten vett búcsút Erzsébettől családja, a személyzet tagjai, valamint a meghívott állam- és kormányfők. A kastélynál ott volt a királynő két kedvenc corgija, Muick és Sandy is, akik az előudvarban, pórázon várták a gyászmenetet.

A királyi család hivatalos honlapján külön fejezetet szenteltek a királyi kutyáknak, II. Erzsébet is híresen kutyabarát volt. Forrás: royal.uk

Az utolsó hivatalos gyászszertartást követően II. Erzsébet koporsóját leeresztették a kápolna királyi kriptájába. Az MTI tudósítása szerint a szertartás részeként a koporsóról levették a brit koronát, a jogart és az országalmát, amelyeket a windsori esperes az oltárra helyezett. A szertartáson a néhai uralkodónak az ország és a Nemzetközösség érdekében végigvitt fáradhatatlan szolgálatát emelték ki. David Conner anglikán püspök hangsúlyozta, hogy Erzsébet gyorsan változó és

zavaros világunkban nyugalmával és méltóságteljes jelenlétével adott reményt, hogy – hozzá hasonlóan – bátorsággal és bizakodással nézzünk a jövőbe.

Fülöppel van

II. Erzsébet királynőt a windsori kastély kápolnájának VI. György királyról – a királynő 1952-ben elhunyt édesapjáról – elnevezett kis emlékkápolnájában helyezik végső nyugalomra hétfő este, szűk családi körben, a nyilvánosság teljes kizárásával. Ebben az emlékkápolnában nyugszik a néhai uralkodó édesanyja és édesapja, valamint 2002-ben elhunyt húga, Margit hercegnő.

III. Károly király koronázása csak hónapok múlva várható, II. Erzsébet esetében több mint egy évvel apja halála után tartották 1953-ban.

+ 3 kép a galériában + 3 kép a galériában

Az emlékkápolna kriptájában helyezték el hétfőn II. Erzsébet királynő néhai férje, Fülöp edinburghi herceg koporsóját is. Fülöp herceg tavaly áprilisban, életének századik esztendejében hunyt el, és tőle is a windsori Szent György-kápolnában vettek búcsút. Már akkor bejelentették, hogy nyughelye ideiglenes, és hitvese halála után koporsóját a kápolnán belül átviszik II. Erzsébet temetkezési helyére, ahol együtt helyezik őket végső nyugalomra.

The post Erzsébet hű társai is a temetésen, végső búcsút vettek a királynőtől appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés