:

Egyetlen darab van a Xiaomi fényképezésre tenyésztett csúcstelefonjából Európában – megnéztük!

Egyetlen darab van a Xiaomi fényképezésre tenyésztett csúcstelefonjából Európában – megnéztük!

A Leica segítségével fejlesztett Xiaomi 12S Ultra telefonnal a mobilos fotózást akarja megreformálni a kínai cég. A termék egyelőre még ritkább Európában, mint a fehér elefánt, de sikerült rátenni a kezünket egy rövid időre, hogy megnézzük, milyen toptelefonnal akar befűteni a riválisoknak a nagyra törő vállalat.

Elmúltak már azok az idők, amikor a Xiaomi csak azzal tudott kitűnni, hogy mindenkinél olcsóbban adta a belépő szintű, kis tudású telefonokat. A vállalat ma már ott tart, hogy ultrainnovatív és méregdrága telefonokkal a prémium kategóriában próbálja megszorongatni az olyan cégeket, mint az Apple vagy a Samsung.

Üzlet Szalai Péter 13 perc olvasás
A semmiből a csúcsra: így lett a Xiaomi a telefonos piac bajnoka tíz év alatt
A jó élet Szalai Péter 6 perc olvasás
Megérkezett Magyarországra a telefon, amivel a Xiaomi leuralná a világot
A jó élet Szalai Péter 5 perc olvasás
Leleplezte új csúcsmobiljait a Samsung, itt vannak a futurisztikus, hajtogatható telefonok

A Xiaomi 12S Ultra nevű modellel az volt a céljuk, hogy megalkossák a valaha volt legjobb fotós tulajdonságokkal rendelkező telefont, ami azért elég komoly vállalás, hiszen sok cég gőzerővel fejleszt ezen a területen.

Fricska a nagy riválisnak

A készüléket a német kameraspecialista Leica céggel együtt fejlesztették, ami kölcsönöz egy extra pikáns bukét a dolognak. A Leica ugyanis korábban a Huawei partnere volt, de miután a Huawei eladásai bezuhantak a konszernt ért szankciók miatt, átpártoltak a nagy riválishoz.

A Xiaomi 12S Ultra tehát a cég új zászlóshajója, amibe belekpakoltak mindent, amit csak tudtak.

Viszont némiképp érthetetlen okokból csak Kínában vásárolható meg, legalábbis egyelőre. De, hogy milyen fontosnak tartják ezt a modellt, az abból is látszik, hogy megturnéztatják a világ más tájain, hogy büszkélkedjenek vele, és hogy bemutassák, hogy képesek megszorongatni mindenkit, még a legnagyobbakat is. Így jutott el a termék Magyarországra is, és így alkalom nyílott kipróbálni ezt a valóban különleges terméket, amelyet telezsúfoltak olyan technológiákkal, amelyek a tervek szerint a jövőben az olcsóbb eszközökbe is leszivároghatnak.

A dizájn is jelzi, hogy a fotózás fontos szerepet kapott.

A hazai képviselet munkatársai szerint mindössze egyetlen példány van belőle Európában, amely hamarosan tovább indul egy másik országba. Hogy hivatalosan nem forgalmazzák Magyarországon az nem jelenti azt, hogy ilyen-olyan forrásokból ne volna beszerezhető. Ám tény, hogy ha valaki egy távol-keleti webáruházból rendeli meg, akkor le kell mondania a magyar nyelvű támogatásról és a Google szolgáltatások egy részéről is.

Fotós és videós képességek

A gyártó azt állítja, hogy az volt a cél, hogy a telefonnal olyan fotókat lehessen lőni, mintha azok egy igazi fényképezőgéppel készültek volna. Tehát a dinamikatartomány magas, a csúcsfények erőteljesek, a legfinomabb átmenetek visszaadása is biztosított, és hiteles a mélységélesség illúziója.

Drevenyák Dávid, Xiaomi Magyarország Product Marketing Managere mutatta be a terméket.

Ennek értelmében egy 1 hüvelykes, Sony szenzort tartalmazó Leica optikát kapott, amelyet a házon belül készült képfeldolgozó szoftverrel egészítettek ki. A vállalat munkatársai kiemelték az eszköz bemutatása során, hogy a modell egy csomó szokatlan trükköt tartalmaz, aminek célja, hogy kiküszöböljék a telefonos képekre oly jellemző anomáliákat. Ilyen például a kromatikus aberráció, amikor is halvány lilás szösz jelenik meg az éles kontúrok mellett, vagy a ghosting, azaz a szellemképesedés.

Emellett a Xiaomi 12S Ultra elméletileg nagyon kevés fénynél is kiemelkedően jól teljesít, tehát éjszaka is lehet vele zajosodástól és elmosódottságtól mentes tiszta fotókat lőni, amelyeken nem látszódik a fényforrások körül csúnya glória.

A telefonra fejlesztett szoftver segítéségével képes imitálni a különféle, hagyományos objektívek által produkált képeket. Emellett beállítható rajta, hogy nyers, minden módosítástól mentes RAW állományként mentse a fotókat, ami a képszerkesztéssel foglalkozók vagy grafikusok számára lehet igen hasznos funkció.

Komplex kamerarendszer került rá.

Az 50 megapixeles, általános használatra alkalmas főkamera mellett ellátták egy ultraszéles látószögű és egy 5x optikai zoommal telefotó kamerával is. (Aki kíváncsi, hogy milyen fotókat lehet vele összehozni, az kattintson a galériára!)

+ 7 kép a galériában + 7 kép a galériában Ezt tudja a Xiaomi 12S Ultra (10 kép)

Elméletileg videózásra is kiválóan alkalmas: Egyrészt mindhárom kamerájával lehet 8K felbontású anyagokat készíteni, viszont csak 24 képkocka/másodperces rögzítési sebesség mellett, ami a gyors mozgásokhoz kevés. Emellett ellátták több stabilizációs eljárással, amelyek a kézremegésből, és mikrorezgésekből fakadó képhibák kiküszöbölését szolgálják. Tehát, ha valakinek minden vágya, hogy szaladgálás, kerékpározás, gördeszkázás vagy jetskizés közben videózzon, az minden korábbinál simább, jobb anyagokat készíthet.

Nyerő… lenne

A telefon természetesen csúcskategóriás, minden igényt kielégítő hardvert kapott, és a hatalmas felbontású (3200×1440), több, mint egy milliárd szín megjelenítésére képes 120 Hz-es kijelzője is osztályon felüli. A fogása kényelmes, a dizájnja rendben van, a vele készített képek tényleg nagyon szépek,szóval abszolút életképes darabnak tűnik. Az nagyon nagy kár, hogy nem küldik a boltokba a régiónkban, legalábbis most még.

Csúcskategóriás hardvert kapott.

Kínában ugyanis mintegy 380 000 forintért megfelelő jüanért árulják, ami a tudásához képest bitang jó árnak számít. Azt nem lehet tudni, hogy a Xiaomi miért döntött így, lehet, hogy ellátási nehézségekkel küszködnek, vagy másra tartogatják a puskaport, mindenesetre szerintem ezzel most kihagytak egy nagy ziccert.

The post Egyetlen darab van a Xiaomi fényképezésre tenyésztett csúcstelefonjából Európában – megnéztük! appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés