:
Breaking News

Így búcsúztatják a magyar politikusok II. Erzsébetet

Így búcsúztatják a magyar politikusok II. Erzsébetet

„May you rest in peace, Your Majesty!”

II. Erzsébet tegnapi halálhírét gyászolja az egész világ (és az angol font is). A magyar politika szereplői is billentyűzetet ragadtak, hogy kifejezzék részvétüket – kigyűjtöttük a legfontosabbakat.

Orbán Viktor miniszterelnök angol szöveges képpel, magyar szöveggel osztotta meg részvétnyilvánítását: „Isten nyugosztalja II. Erzsébet királynőt!”

Novák Katalin köztársasági elnök bővebbre fogta a nekrológot: „A nőtől, az édesanyától, a királynőtől, az európai államfőtől búcsúzunk! Mély megrendüléssel értesültem II. Erzsébet királynő haláláról, egyúttal őszinte részvétemet fejezem ki a királyi család tagjainak. Szomorú szívvel és tisztelettel búcsúzunk a XX. századi brit és európai történelem egyik legmeghatározóbb alakjától. Mi magyarok sokat tanultunk II. Erzsébettől a nemzetért és a családért való kiállásban. Emlékét szívünkben megőrizzük!”

Tíz inspiráló gondolat a néhai II. Erzsébettől

Varga Judit igazságügyi miniszter: „Nő, édesanya és uralkodó. 96 éves korában elhunyt II. Erzsébet királynő. Isten nyugosztalja!”

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere szintén hosszabban emlékezett meg a néhai királynőről: „II. Erzsébet maga volt a velünk élő történelem.

Tartalommal, lélekkel, tartással töltötte meg a monarchia elavultnak tűnő intézményét.

Több ebből Összeáll a Mercedes és az „új Elon Musk”, új gyár épül Magyarországon? Kiderült: így állunk az orosz gázra kivetni tervezett EU-s ársapkához

Uralkodása szolgálat volt, Nagy-Britannia és a Brit Nemzetközösség szolgálata. Életének közel száz, uralkodásának hetven éve alatt mindig értette a kort, amelyben élt, megtalálta a hangot megannyi generációval. Churchilltől a frissen beiktatott Liz Trussig tizenöt kormányfővel dolgozott együtt, a nép akaratát mindig tiszteletben tartva. Egy apró asszonyt, egy nagyformátumú államfőt veszített Nagy-Britannia és a világ, osztozom a gyászolók fájdalmában. Isten nyugosztalja, Felség!”

The post Így búcsúztatják a magyar politikusok II. Erzsébetet appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés