:

Már az árstopok végéről beszélt a miniszter

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter már arról beszélt szerda este, hogy az árstopok nem fenntarthatóak. Szóba került a Vodafone-felvásárlás is.

Az árstopok betöltötték szerepüket, de ezek átmeneti nehézségek kezelésére valók, most már egyre drágább a fenntartásuk – mondta el a gazdaságfejlesztésért felelős miniszter szerdán az InfoRádió Aréna című műsorában. Eredetileg azért léptették életbe az ársapkákat, mert ársokk érte a gazdaságot, ez azonban a háborúval egyre nagyobb lett.

Az infláció és a fenntarthatóság oldaláról kell mérlegelni az intézkedések fenntarthatóságát

– mondta a miniszter, aki azt is elismerte, hogy az infláció még nem tetőzött, és nem is látni az emelkedés végét.

Több ebből „Élmény volt itt targoncával száguldozni!” Mit tud egy 80 milliárdos, high-tech logisztikai központ? Megnéztük Mozgalmas napot zárt a forint, egyelőre bevált Matolcsyék lépése

A telekommunikáció után újabb szektorok készülhetnek fel

A miniszter a Vodafone megvásárlásának lehetőségét nagyon jó alkalomnak tartja, amilyen korántsem minden évben adódik. „Az állam kisebbségi tulajdonosként száll be az üzletbe. A 4ig megfelelő menedzsmenttel, kreativitással és felkészültséggel rendelkezik, az állam inkább legyen csendes” – mondta, megjegyezve: szereti az állam működését, de ilyen esetekben jobb a piacra hagyni a dolgokat.

A magyar tulajdon jelenlétét még több szektorban is növelni kell

– jelentette ki, példaként hozva a bankszektort, a biztosítási szektort, az élelmiszeripart és az építőipari alapanyag-előállítást.

The post Már az árstopok végéről beszélt a miniszter appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés