:

Csődbe ment az egzotikus nyaralásokat szervező utazási iroda

Csődbe ment az egzotikus nyaralásokat szervező utazási iroda

Működési nehézségek állnak a csőd hátterében, őket is elérte az infláció.

A Lagun Travel utazási iroda csütörtökön küldött levelet utasainak, amiben „megrendülten tudatta”, hogy befejezik utazásszervező tevékenységüket.

Egyúttal az augusztus 25-e után induló utazásaikat már nem tudják biztosítani – írja az Utazómajom.

A cég fő profiljában az egzotikus nyaralások álltak, főként a Seychelle-szigetekre, Mauritiusra vagy a Maldív-szigetekre szervezett utakat. Az Utazómajom információ szerint az elmúlt időszakban az utazások biztosításához az iroda tőkéjét és a tulajdonosok forrásait is felhasználták. A cég biztosítója csak a kint ragadt utasok költségeit fedezi, a későbbre tervezett utazásokat nem.

Több ebből Brutális áron, új világcsúcson akarják elárverezni a Microsoft-alapító gyűjteményét A világ egyik legnagyobb tech cége megveheti a világ egyik legnagyobb játékcégét (frissítés: vagy nem)

A Lagun Travel törölte a közösségimédia-oldalait, az egykori elérhetőségeik már nem élnek. A károsultak a travelkarrendezes@gmail.com e-mail-címre írhatnák, valamint létrejött a Lagun Travel Facebook-csoport is, ahol a károsultakat várják.

Az Utazómajom úgy értesült, hogy az utazási iroda először magyar cégként üzemelt, majd miután visszavonták az engedélyüket, külföldi székhellyel működtek tovább. MKEH-engedélyszámmal nem rendelkeztek, ez a későbbiekben megnehezítheti a károsultak jogérvényesítését.

A hvg.hu arról ír, hogy egy olvasójuk szerint sok a magyar károsult, és mivel luxusnyaralásokat kínált az iroda, így esetenként milliókkal károsították meg az utasokat. Az olvasó lánya 5500 eurós nyaralásra fizetett be a céghez.

The post Csődbe ment az egzotikus nyaralásokat szervező utazási iroda appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés