:
Breaking News

Kirúgta Palkovics László az OMSZ vezetőit

Kirúgta Palkovics László az OMSZ vezetőit

Két nappal az elmaradt augusztus 20-i tűzijáték után.

Azonnali hatállyal távozik posztjáról az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnöke és a szervezet szakmai elnökhelyettese, áll a Technológiai és Ipari Minisztérium hétfő délutáni közleményében. Mint írják, a szervezet irányítási jogát gyakorló Palkovics László technológiai és ipari miniszter augusztus 22-ével felmentette Radics Kornéliát és Horváth Gyulát, az új vezetők személyéről a későbbiekben születik döntés.

Horváth Gyula szakmai elnökhelyettes 2001-ben kapott meteorológus diplomát az ELTE-n, ezt követően került az OMSZ-hez, mostani pozíciójában 2016 óta volt. Áder Jánostól 2020 októberében Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott. Radics Kornélia 1997-ben meteorológus, 1999-ben csillagász diplomát szerzett, 2013 óta volt az OMSZ elnöke.

A szűkszavú közlemény nem írja, miért volt szükség a lépésre, Palkovics döntése vélhetően az augusztus 20-i tűzijátékkal van összefüggésben. Szombaton az operatív törzs ugyanis az OMSZ előrejelzése alapján döntött úgy, hogy biztonsági okokból egy héttel elhalasztják az esti tűzijátékot. A Meteorológiai Szolgálat szombat délután is esőt és széllökéseket jelzett előre estére, végül elmaradt a vihar. Vasárnap számos kormányközeli lap írt az „OMSZ tévedéséről”, a Meteorológiai Szolgálat pedig Facebook-posztban foglalta össze, mi történt, és milyen tényezők nehezítik az előrejelzést.

The post Kirúgta Palkovics László az OMSZ vezetőit appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés