:

Mészáros Lőrinc megszólalt az elkövetkező nehéz évekről

Mészáros Lőrinc megszólalt az elkövetkező nehéz évekről

Mészáros Lőrinc elmondta, mire számít a következő években, alapítványának konferenciáján kiderült, hogy a leggazdagabb magyar cégcsoportjánál is vannak megszorítások és hogy eddig 7 milliárdot áldozott jótékony célra.

Immár negyedik alkalommal szervezik meg a Mészáros Alapítvány konferenciáját, a kétnapos rendezvényt Balatonalmádiban tartják és több politikus és Mészáros cégeinek vezetői mellett maga a felcsúti dollármilliárdos is beszédet mond az alapítványa által támogatott ösztöndíjas egyetemisták előtt.

A zártkörű rendezvényen most is színpadra lépett Mészáros, amiről az MTI szűkszavúan számolt be: arról beszélt, hogy a háborús helyzet miatt nehéz évek következnek Magyarország, Európa és a világ számára, hiszen gazdasági és energiaválság indult el. Úgy vélte, ilyenkor van szükség nagy tudásra, amellyel a hallgatók az egyetemeken tudnak felvérteződni.

Elmondta még, hogy a felsőoktatásban tanulók számára indított ösztöndíjrendszert a válság idején is fenntartják, a Mészáros Csoportnál bevezetett megszorítások nem fogják érinteni sem az ösztöndíjakat, sem a karitatív tevékenységeket. Tervben volt az ösztöndíjemelés, de azt a következő tanévben biztosan nem tudják megoldani, középtávon azonban szeretnének rajta emelni.

Mészáros Lőrinc a Forbes legutóbbi listáján 488,1 milliárdos becsült vagyonnal az első helyen szerepelt.

Üzlet Zsiborás Gergő 2 perc olvasás
Csányi többször is odaszúrt Mészáros bankjának
Üzlet Bánáti Anna 2 perc olvasás
Elkelhetett a 9. leggazdagabb magyar luxusjachtja
Üzlet Bánáti Anna 3 perc olvasás
Tizenegy milliárd forintos veszteség a műtrágyakirály cégénél

A konferencián Mészáros fontos pozícióban lévő munkatársai is beszéltek, nézzük a legfontosabb gondolataikat.

Sárváry István, V-Híd, vezérigazgató – érzik a válságot

“A kor egyik legnagyobb kihívása az, hogy a vállalatok miként tudják uralni az energiaválság nyomán kialakult nehéz helyzetet.”A Mészáros Csoporthoz tartozó V-Híd Zrt. esetében is érződik a válság hatása, hiszen az alapanyagként használt acél ára 2016 óta háromszorosára nőtt, a rézé pedig 2 és félszeresére.A válság kezelése érdekében olyan gépeket vesznek, amelyek fajlagosan olcsóbbá teszik az építési tevékenységet, emellett törekszenek az anyagok újrahasznosítására.

Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgató – 7 milliárd ment jótékony célra

A Mészáros Csoport 5 év alatt 7 milliárd forintot fordított egyebek mellett szociálisan rászorulók támogatására, segélynyújtásra.Az ukrajnai menekültek elszállásolásában 12 ezer vendégéjszaka biztosításával vettek részt.A cég égisze alatt 2021 decembere óta működő Pro Filii Alapítvány éves keretösszege 1 milliárd forint a szociálisan és egészségileg hátrányos helyzetű rászorulók támogatására. A pályázatok útján igényelt összeg az első negyedévi 1,3 milliárdról a második negyedévben már több mint 3 milliárd forintra nőtt, ami azt mutatja, hogy óriási az érdeklődés és az igény az ilyen jellegű támogatásokra.

A szerda délután záródó konferencián egyebek mellett biztonságpolitikai, kulturális, haditechnikai kérdések is napirendre kerülnek. Előadást tart többek között Prőhle Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem stratégiai tanulmányok intézetének igazgatója, Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke és L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója.

The post Mészáros Lőrinc megszólalt az elkövetkező nehéz évekről appeared first on Forbes.hu.