:
Breaking News

Súlyos vád: kiskorúakat dolgoztatott az egyik ismert autógyár Amerikában

A dél-korai gyártó munkaerő-kölcsönzőkkel töltött fel helyeket az egyik amerikai présüzemében.

A Hyundai Motor Co egyik leányvállalata gyermekmunkát alkalmazott egy olyan üzemben, amely alkatrészeket szállít be a koreai autógyártó összeszerelősorához az amerikai Alabama államban (Montgomeryben), a helyi rendőrség, a három kiskorú munkás családja valamint a gyár nyolc egykori és mostani alkalmazottja szerint.

A tanúk azt mondták, hogy a Smart Alabama LLC nevű cég által működtetett fémipari présüzemben a közelmúltban fiatalkorú, esetenként 12 éves munkavállalók is dolgoztak. A társaság többségi tulajdonosa a Hyundai, a dél-koreai autógyár legnagyobb amerikai összeszerelőüzemének szállítanak be, több népszerű modelljük is készül itt – írja a Reuters. Az autógyár nem válaszolt a hírügynökségnek az ügyről.

Az érintett leánycég közleményben tagadta a vádakat, mint írták: „tagadnak minden olyan állítást, hogy tudatosan alkalmaztak volna olyan személyt, aki nem jogosult a foglalkoztatásra”. A vállalat közölte, hogy munkaerő-kölcsönző ügynökségekre támaszkodik az állások betöltésében, és elvárja, hogy „ezek az ügynökségek a törvényt kövessék a toborzás, a munkaerő-felvétel és a munkavállalók elhelyezése során”.

The post Súlyos vád: kiskorúakat dolgoztatott az egyik ismert autógyár Amerikában appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés