:
Breaking News

Görög turisztikai miniszter: német nyugdíjasok, a téli gázpara elől gyertek hozzánk!

Nem kell a németországi gázhiánytól tartani, ha nem vagy Németországban – fogalmazta meg az egyszerű igazságot a görög kormány.

A német bulvárlap Bildnek adott interjút a görög turisztikai miniszter. Ebben német nyugdíjasoknak tett ajánlatot, ami arról szól, hogy a Németországban egyre növekvő gázellátással kapcsolatos félelmek ellen a legjobb megoldás, ha Görögországba menekülnek. Hiszen ott akkor sem fáznak, ha Vlagyimir Putyin tényleg elzárja a gázcsapokat.

Nagy örömmel látnánk vendégül német nyugdíjasokat idén ősszel és télen, akik meg akarják tapasztalni, hogy milyen a mediterrán tél görög vendégszeretettel, enyhe időjárással és színvonalas szolgáltatásokkal megfűszerezve”

– mondta a Bildnek Vaszilisz Kikiliasz.

A bulvárlap nemcsak a minisztert kérdezte meg, a német nyugdíjasok nyaraltatásáról az egyik krétai turistaparadicsom polgármesterénél is érdeklődött.

„Szívesen látunk minden németet, aki nálunk töltené a telet, messze a válságoktól. Hanía tökéletes hely a krízis átvészelésére: meleg van, az emberek barátságosak és egész Európában talán itt a legjobbak a klimatikus viszonyok” – fogalmazott Panagiotisz Szimandirakisz.

Egy német sem fog Görögországban megfagyni”

– tette hozzá megnyugtatólag.

Gázpara

A német kormány novemberig 90 százalékos töltöttségig hozná fel a gáztározóit – ezek jelenleg 65 százalékos szinten állnak. Németország gázellátása 35 százalékban Oroszországból történik, de egyre növekszik a félelem, hogy az ukrajnai háború miatt oroszokra kirótt szankciók miatt Vlagyimir Putyin a gázszállítások teljes leállításával válaszol.

Az ország közműhálózatát üzemeltető ügynökség elnöke, Klaus Müller egy interjúban arra készítette fel a németeket, hogy a gázszámlájuk minimum meg fog háromszorozódni. Korábban Robert Habeck energetikai és klímavédelmi miniszter már arra kérte a lakosságot, spóroljanak az energiával.

Egy jó görögországi úti célt egyébként a Forbes.hu-n a napokban mi is ajánlottunk.

The post Görög turisztikai miniszter: német nyugdíjasok, a téli gázpara elől gyertek hozzánk! appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés