:

Akadályozhatja a folyamatos betegellátást a kata-módosítás

A Magyar Orvosi Kamara is megszólalt az átmenet nélküli átalakításról.

A kata-szabályok átmenet nélküli átalakítása az egészségügyben tovább nehezíti az ügyeletek kiállítását, akadályozhatja a betegek folyamatos ellátását a rendelőkben és osztályokon”

– áll a Magyar Orvosi Kamara ma megjelent közleményében.

A betegbiztonság és ellátásbiztonság megóvása érdekében azt kérik , hogy az egészségügy ígért átalakításáig az egészségügyi dolgozók mentesüljenek a kata-törvény nem magánszemélyeknek való számlázást tiltó szabálya alól.

Ma nagy valószínűséggel megszavazza a parlament a kisadózó vállalkozások tételes adóját, vagyis katát gyökeresen átalakító törvényjavaslatot. Eszerint 2022. szeptember 1-től csak az választhatja a katát, aki a lakosság részére nyújt szolgáltatást, vagyis a céges partnerek kikerülnek a megrendelők közül. A kata minden kisvállalkozónak egységesen havi 50 000 forint lesz, a jövőbeli kilátásokról szakértőket kérdeztünk meg.

A törvényjavaslatra adott válaszul ma békés tüntetést szerveztek a Parlament elé, a helyszínen készített fotóinkat itt találják.

Borítókép: Szendrő Gabriella gyógytornász az Uzsoki utcai kórház intenzív osztályán egy covidbeteget tornásztat 2021. április 1-jén Fotó: Sebestyén László / Forbes

The post Akadályozhatja a folyamatos betegellátást a kata-módosítás appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés