:

Kihirdették: ezekben a csodálatos stadionokban lesznek a vb-meccsek Amerikában

Kihirdették: ezekben a csodálatos stadionokban lesznek a vb-meccsek Amerikában

A FIFA bejelentette, hogy a 2026-os labdarúgó világbajnokság meccseit mely stadionokban játszák majd. Kultikus arénák, hipermodern stadionok.

Az idei világbajnokság (vb) azért lesz különleges, mert a versenynaptárat felborítva télen rendezik Katarban, a 2026-os pedig azért, mert a vb-k történetében először rendezi a tornát három különböző ország: Kanada, USA és Mexikó. A nyilvánvaló kereskedelmi okok mellett az is a hármas rendezés mellett szólt, hogy egy másik szempontból is történelmi lesz ez a vb: először játszik majd 36 helyett 48 csapat.

Az Egyesült Államok lesz a fő helyszín 11 várossal, Mexikó három, Kanada két stadionban fogadja a 48 résztvevőt, a döntő helyszínéről majd csak 2023-ban döntenek.

Az Egyesült Államok 60 meccsnek ad otthont, köztük a negyeddöntőnek, az elődöntőnek és a döntőnek is.

+ 22 kép a galériában + 22 kép a galériában A 2026-os világbajnokság arénái | USA, Mexikó, Kanada (25 kép)

Az USA 1994-ben már volt házigazda, akkor egymaga rendezte meg a tornát. Érdekesség, de az akkori stadionok közül egy sem lesz rendező most, még a döntőnek helyt adó Rose Bowl (Padadena) sem. Ugyanakkor öt olyan város lesz, amelyek 1994-ben is rendezők voltak és most is: New York, San Francisco, Boston, Dallas és Los Angeles. Az amerikai helyszínek között van több, az elmúlt években átadott szupermodern stadion is, amit az NFL-meccseken már megcsodálhattunk.

Mexikó olyan kultikus helyszínnel száll be, mint az Azték-stadion. Utóbbi szintén történelmet ír, hiszen a harmadik világbajnokság lesz a 2026-os, ahol helyszín lesz. Kanadában és Mexikóban is 10-10 meccset játszanak majd, Kanada először fogadja a labdarúgó-vb mezőnyét.

The post Kihirdették: ezekben a csodálatos stadionokban lesznek a vb-meccsek Amerikában appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés