:
Breaking News

Lehűtik magukat: bevásárolt a Waberer’s

Lehűtik magukat: bevásárolt a Waberer’s

A Waberer’s csoport belföldi leányvállalata, a Waberer’s-Szemerey Kft. (WSZL) megvette egy másik logisztikai cég egyik üzletágát, ezzel tovább bővítik belföldi hűtős disztribúciós tevékenységüket. Nagy üzletek a láthatáron.

Mit vett a Waberer’s?

Egészen pontosan a „Gyarmati Trans Árufuvarozási és Szállítmányozási Kft. áruszállítási és logisztikai tevékenységét, egyes tárgyi eszközeit, valamint a tevékenységet végző munkavállalói kört, mint üzletágot” – tudatta a társaság a Forbes.hu szerkesztőségével. A Gyarmati egy, a kül- és belföldi fuvarozásban is tapasztalt családi vállalkozás, amely 85 hűtős járművel rendelkezik.

Miért kellett ez a Waberer’s-nek?

A WSZL elég nagy szereplő a magyar élelmiszerfuvarozási piacon (és nemcsak ott). A magyar kiskereskedelmi szegmens (Tesco, Penny Market, Auchan, Lidl, Aldi, Coop) ellátásának megközelítőleg 60 százalékáért felelnek. A felvásárlással ezt a pozíciót erősítik tovább.

Mit tud a Gyarmati?

1986-ban egy hűtődobozos Barkasszal kezdték a tehertaxizást egyéni vállalkozás formájában. A baromfi hústermékek szállítására specializálódtak, Orosházáról indulva építettek országos hálózatot – ebben a Gyulai Húskombinát szállítási ágazatának felvásárlása volt komoly mérföldkő.

Az alapító, Gyarmati Dezső 37 évnyi munka után bólintott rá a fúzióra és a következő három évben személyesen segíti majd az integrációt. A legfrissebb, elérhető üzleti évében (2020) a társaság 1,3 milliárdos forgalommal zárt, az elmúlt három évbe hasonló bevétel mellett adózott eredménye lendületesen javult, 28 millióról 94,1 millió forintra.

Gyarmati Dezső, alapító és Barna Zsolt a Waberer’s International Nyrt. vezérigazgatója az üzlet bejelentése után.

Nagy üzletek a láthatáron

A Waberer’s International Nyrt-be 2020 végén szállt be ismét az egykori alapító, Wáberer György, de nemcsak ő. Új nagybefektetőként érkezett a társaságba a Jellinek Dániel-féle Indotek Group is. Ennek jelentősége, hogy a felek már megegyeztek, a versenyhatóság jóváhagyására vár a magyarországi Auchan és az Indotek fúziója. Az Auchan terjeszkedése újabb üzletet jelenthet a WSZL-nek, arról nem is beszélve, hogy Jellinek befektetési csoportja most harap egy jó nagyot Délkelet-Európa legnagyobb élelmiszeripari-kiskereskedelmi konszernébe.

The post Lehűtik magukat: bevásárolt a Waberer’s first appeared on Forbes.hu.

The post Lehűtik magukat: bevásárolt a Waberer’s appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés