:

A legkorszerűbb hajtásláncok a teljes Opel modellpalettán (x)

A legkorszerűbb hajtásláncok a teljes Opel modellpalettán (x)

Az Opel Amperával az európai elektromos mobilitás úttörőjévé váló gyártó továbbra is ambiciózus célokat tűz ki a villamosított hajtásláncok tekintetében: 2024-ig minden modellje elérhető lesz villamosított változatban is, míg 2028-ig tisztán elektromos hajtásúvá válik a márka Európában.

Az Opel már ma is átfogó választékot kínál a villamosított modellekből: jelenleg 12 villanyváltozattal van jelen a piacon, az Opel Corsa-e-től a Movano-e transzporterig. Az évtized közepére egy további akkumulátoros-elektromos modell következik az újraértelmezett Opel Manta képében. Az Opel Crossland és az Opel Insignia utódai pedig szintén elektromos – és így károsanyag-kibocsátás nélküli – autók lesznek.

Elektromosan a Grandland is többet nyújt

A takarékos és erős, újgenerációs PHEV motor a márka SUV kínálatának legnagyobb modelljét jelentő, vagányan elegáns Grandlandból ráadásul most még többet hoz ki! Az új Opel Grandland Hybrid4 egy 1,6-os turbófeltöltős benzinmotor és két villanymotor erejét egyesíti, így a rendszer teljesítménye akár 300 lóerős (221 kW) is lehet. Az első- és hátsó tengely két villanymotorja a nyolcfokozatú automata sebességváltóval és a hátsó tengelybe épített differenciálművel a Grandland Hybrid4-et optimális tapadást biztosító, összkerékhajtású SUV-vá teszi. Az elektromos plug-in hibrid maximális sebessége 235 km/h, tisztán elektromos üzemmódban 65 km-es hatótávra és 135 km/h-s végsebességre képes az autó.

Biztonság mindenek felett

Az autó ehhez a teljesítményhez méltó, fejlett vezetéstámogató rendszerekkel szolgálja a család biztonságát: van benne sávtartó, távolságtartó tempomat, holttérfigyelő, ráfutásgátló és még számos hasznos kényelmi szolgáltatás, amelyek még éjszaka is vigyáznak az utasokra! Ugyanis a kategóriában elsőként az új Grandlandban debütál a Night Vision éjjellátó rendszer, amely akár 100 méterről is képes észlelni az úttestre lépő gyalogosokat, így még időben tudja figyelmeztetni a sofőrt.

A hát- és gerincbarát ergonomikus aktív ülések a hosszú utakat is komfortossá teszik, ám nemcsak kényelmesek, de csökkentik a sofőr fáradékonyságát is. Ugyanígy az Opel új, futurisztikus arcéle, sem öncélú dizájnmegoldás:  a 168 egységből álló LED Pixel fényszóróktól nemcsak izgalmasabb és merészebb lett az egész autó, de a korszerű, adaptív fényszórórendszer a lehető legoptimálisabban világítja be az utat.

Még több újdonság az Opel Grandlandtól: https://www.opel.hu/autok/grandland-modellek/grandland/attekintes.html

The post A legkorszerűbb hajtásláncok a teljes Opel modellpalettán (x) first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés